feb.28

Categorii //GirlPowerNetwork

GIRL POWER NETWORK – REȚEAUA FETELOR PUTERNICE DIN RURAL

Creștem starea de bine comunitară prin reducerea gradului de violență fizică și verbală la adresa fetelor, formăm atitudini și comportamente civice și de participare în societate pentru adolescente și tinere din mediul rural din România, pentru ca ele să devină actori implicați în deciziile care le privesc.

Fetele de la sate se lovesc zilnic de tot felul de piedici în evoluția lor și sunt deseori victime ale violenței verbale sau fizice. Proiectul GirlPower Network – Rețeaua fetelor puternice din rural vine în sprijinul adolescentelor și propune un mijloc de dezvoltare prin învățare și implicare civică, astfel încât ele să își asume provocările cu care vin în contact, să își schimbe atitudinea și să devină mai puternice. 

Scopul proiectului este acela de a capacita si de a spori competențele sociale a 500 de pre-adolescente și adolescente din 50 de comunități rurale din România. Mesajele cheie ale proiectului sunt legate de educația pentru drepturi civice și drepturile pe care fetele din mediul rural le au pe teritoriul țării noastre.

Perioada de implementare: ianuarie 2022 – decembrie 2023.

Prin acest proiect Fundația Progress își propune să educe, să crească nivelul de capacitare și să dezvolte intelectual fetele din mediul rural, pentru ca ele să facă față mai bine provocărilor aduse de viitor. Ideea a venit de la o cercetare realizată de dr. Camelia Crișan, CEO și cercetător la Fundația Progress, pe un lot de conveniență având peste 100 de respondente, care a arătat că adolescentele sunt victime ale violenței verbale în proporție de 53%, sunt frecvent jignite sau disprețuite 39% dintre ele, iar 47% se gândesc cu îngrijorare la viitorul lor.

Cum va funcționa rețeaua fetelor puternice din rural?

În fiecare dintre cele 50 de comunități rurale se înființează un club al fetelor puternice, GirlPower Hub (GPH) care va funcționa în cadrul bibliotecii publice rurale din comunitatea respectivă, sub coordonarea și îndrumarea bibliotecarului. Rețeaua GirlPower Hub-urilor formează GirlPower Network. Fundația Progress și partenerii care se vor alătura inițiativei vor asigura resursele necesare pentru buna funcționare a hub-urilor.

RESURSE EDUCAȚIONALE

Podcast: Conștientizarea Fenomenului de Agresiune Asupra Copiilor, cu Mihaela Chiper – Președinte Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale


Podcast: Între carieră și familie – interviu-eveniment cu Mihaela Geoană, Președinta Fundației Renașterea și a Crucii Roșii Române

Podcast: Destine feminine excepționale: despre Reginele României, cu Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României


Podcast: Cetățenia activă, cu Camelia Crișan


Podcast: Educație pentru sănătate – corpul meu, alegerea mea, cu dr. Oana Niculae


Podcast: Independență financiară. Antreprenoriat, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu(BCR)


Podcast: Wellbeing: Despre identitate, cu Lavinia Ţânculescu-Popa


Podcast: Fake-news și fact-checking – noțiuni de media literacy și gândire critică, cu Bogdan Oprea


Podcast: Meseriile viitorului, cu Steliana Moraru


Podcast: Schimbarea climatică – ce putem face fiecare dintre noi, cu Teia Ciulacu


Podcast: Wellbeing: Anxietatea la adolescente, cu Dan Stanescu


Podcast: Comunicare asertivă, cu Roxana Braga


Podcast: Despre traficul de persoane, cu Cezar Profira – Procuror DIICOT, Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și Diana Gavra – Lector universitar SNSPA


Podcast: Bullying-ul la adolescenți, cu Diana Stănculeanu – Psiholog, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală


Podcast: Diferiți dar împreună, cu Anca Nica – Coordonator Departament Femei rome și participare E-Romnja


Proiectul GirlPower Network – Rețeaua fetelor puternice din rural este derulat de Fundația Progress și beneficiază de o finanțare în valoare de 83.700 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress și Fun...

Fundația Progress și Fun...

18-09-2024

Fundația Progress și Fundaț...

Echipa de cercetare a Fund...

Echipa de cercetare a Fund...

04-09-2024

Avem plăcerea să vă prezent...

Echipa de cercetare a Fund...

Echipa de cercetare a Fund...

02-09-2024

Echipa de cercetare a Fundați...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress