Fundația Progress a fost înființată în anul 1996, în Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud. Din 2002 până în 2007, am fost un partener privilegiat în cadrul programului european al organizației “The Prince’s Trust” (cea mai mare organizație filantropică de tineri din Marea Britanie) și am beneficiat de numeroase granturi de la marii donatori: UE (PHARE, Grundtvig, Leonardo da Vinci), DfID, USAID – World Learning, Fundația Europeană pentru Tineret sau finanțări private. În timp, am fost recunoscuți ca promotori ai incluziunii sociale a comunității rome, proiectul de dezvoltare comunitară implementat la Bărbulești (județul Ialomița) fiind declarat de către UNICEFF drept “cea mai bună practică” în România.
Din 2009 până în prezent ne-am axat pe dezvoltarea de noi programe și proiecte, la nivel național, în parteneriat cu bibliotecile publice județene, orientându-ne în mod special către facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul de inovație, crearea de competențe IT și ȘTIM și dezvoltarea de noi metodologii pentru design participativ și incluziune socială.
În prezent avem în implementare mai multe proiecte majore.
La nivel național
: CODE Kids, Girl Power Network – Rețeaua fetelor puternice din rural, Ucenic Electrician
La nivel internațional: Occupy Library, Growing Active Citizens Hubs, Sustainability Change Makers, Learning circles in libraries (Cercuri de învățare în bibliotecile publice),
Fundația Progress