Despre noi

Cine suntem

Suntem o organizație neguvernamentală înființată în anul 1996 în Bistrița (județul Bistrița-Năsăud) ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-)incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le scalează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

Din Martie 2016, Fundația Progress este membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) – www.fondromania.org.

LOGO FOND FINALFacem parte din Coaliția pentru Educație Digitală (CED).

www.educațiedigitala.net

This image has an empty alt attribute; its file name is Logo_ced-300x157-1.png

 

 

Ce facem

Implementăm programe/proiecte (locale și naționale) prin care:

Facilităm creșterea capitalului social și formarea unor comunități coagulate în jurul unor proiecte comune de dezvoltare;

Contribuim la dezvoltarea angajaților și organizațiilor prin programe de formare continuă și servicii de consultanță în domeniul resurselor umane;

Folosim cercetarea, inovarea și tehnologia informației pentru dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile;

Valorizăm potențialul și tradițiile comunităților precum și expertiza locală pentru o dezvoltare creativă și inteligentă;

Promovăm responsabilitatea socială a tuturor stakeholderilor în scopul atingerii unei dezvoltări durabile.

Organizăm Occupy Library

https://occupylibrary.net/ 

Cum lucrăm

Acționăm pentru un viitor în care fiecare om este membru al unei comunități căreia îi pasă.

Împuternicim indivizii și grupurile cu ajutorul educației, tehnologiei, cercetării și inovației.

Dezvoltăm coeziunea comunităților locale valorificându-le tradițiile și identitatea culturală.

Oferim sprijin pentru ca cetățenii să-și valorifice potențialul și să atingă bunăstarea în cadrul unor comunități sustenabile și reziliente.

Credem în economia verde și ne concentrăm pe proiectarea durabilă a serviciilor și produselor.

Noi suntem promotorii schimbării sustenabile!

Susține!

Ne poți sprijini fără să scoți bani din buzunar! Este suficient să redirecționezi gratuit 3.5% din impozitul pe venit, iar noi îi transformam în 100% proiecte pentru dezvoltare comunitară.

Redirectioneaza 3,5%!

Suport corporativ

Fii partenerul nostru în dezvoltarea de inițiative inovatoare!
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei și hai să creăm comunități reziliente și să educăm generațiile de mâine.

Inscrie-te!

Povestea noastra

Fundația Progress a fost înființată în anul 1996, în Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud. Din 2002 până în 2007, am fost un partener privilegiat în cadrul programului european al organizației “The Prince’s Trust” (cea mai mare organizație filantropică de tineri din Marea Britanie) și am beneficiat de numeroase granturi de la marii donatori: UE (PHARE, Grundtvig, Leonardo da Vinci), DfID, USAID – World Learning, Fundația Europeană pentru Tineret sau finanțări private. În timp, am fost recunoscuți ca promotori ai incluziunii sociale a comunității rome, proiectul de dezvoltare comunitară implementat la Bărbulești (județul Ialomița) fiind declarat de către UNICEFF drept “cea mai bună practică” în România.
Din 2009 până în prezent ne-am axat pe dezvoltarea de noi programe și proiecte, la nivel național, în parteneriat cu bibliotecile publice județene, orientându-ne în mod special către facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul de inovație, crearea de competențe IT și ȘTIM și dezvoltarea de noi metodologii pentru design participativ și incluziune socială.
În prezent avem în implementare mai multe proiecte majore.
La nivel național
: CODE Kids, Girl Power Network – Rețeaua fetelor puternice din rural, Ucenic Electrician
La nivel internațional: Occupy Library, Growing Active Citizens Hubs, Sustainability Change Makers, Learning circles in libraries (Cercuri de învățare în bibliotecile publice),

Echipa

Gheorghe Crișan
Președinte

Camelia Crișan
CEO

Mircea Stan
Project Manager

Bianca Ionescu
Project Manager

Diana Vintilă
Director Programe/ COO

Laura Sgârcitu
Director Executiv Adjunct

Narcis Lunceanu
Project Manager

Maria Băran
Asistent Proiect

Ruxandra Popa
Coordonator Comunicare

Carlos Catana
Coordonator Tehnic

Stiri

Târgul Național de Știi...

30-11-2023

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, ...

Fundația Progress a primi...

16-10-2023

București, 16 octombrie 2023 ...

Fundația Progress deschid...

03-10-2023

București, 3 octombrie 2023 P...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress