Echipa de Cercetare și Consultanță

Este CEO al Fundației Progress, doctor în sociologie și dublu licențiată în psihologie și științele comunicării. Este lector universitar și titulara cursurilor de Leadership, Formare profesională / Training, Recrutare și selecție și Responsabilitate socială corporativă de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA. Pe lângă activitatea de la catedră, Camelia este implicată în proiecte ale unor organizații neguvernamentale și în consultanță.

A fost membră în Grupul de lucru pe training al inițiativei Global Libraries aparținând Fundației Bill și Melinda Gates și a coordonat departamentul de training al Programului Național BIBLIONET (www.biblionet.ro).

Interesele de cercetare ale Cameliei sunt: inovația socială și educația prin tehnologie (e.g. povestiri digitale), responsabilitatea socială corporativă și intervenții educaționale pentru dezvoltarea organizațiilor. Camelia are o bogată activitate de consultanță, acordând asistență pentru Ariane Group, Institutul Diplomatic Român, BRD, Stefanini România și Polonia, Bergerat Monnoyeur, Biblioteca Națională a Columbiei, VAKE Mediatheca din Georgia precum și altor companii și instituții din România.

Camelia este consultant organizațional realizând servicii de diagnoză organizațională pe o varietate de subiecte: angajament organizațional, motivația pentru voluntariat corporativ, interesul și încrederea în tehnologie sau pentru adoptarea tehnologiei, impactul social al investițiilor proiectelor de CSR sau ESG.

Este Manager Comunicare al Fundației Progress, doctor în Științele Comunicării cu o teză care analizează dependența de social media și motivația academică a tinerilor. Este cadru didactic asociat al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, predând cursuri de Relații Publice în Mediul Online, Strategii și Tehnici de Poziționare a Brandurilor, Branding prin Social Media, Comunicare de criză și Managementul Reputației Online. Este absolventă și șefă de promoție în 2017 a Masteratului Social Media și Marketing Online, SNSPA, cu o disertație pe comunicarea de criză și absolventă a Facultății de Litere, Universitatea București, cu dublă specializare română – engleză.

Interesele sale de cercetare sunt strâns legate de segmentul educației, cu focus pe dependența de social media și motivația academică, dar și pe factorii aferenți care joacă un rol benefic în relația dintre aceste două variabile, cum ar fi lectura, sportul și alte activități de timp liber desfășurate offline.

Monica organizează training-uri/cursuri, webinarii/seminarii și prezentări pe subiecte legate de dependența de social media și motivația academică, strategia în social media, elaborarea unui plan de marketing, pașii unei campanii de comunicare eficiente, comunicare de criză, strategii și tehnici de poziționare a brandurilor, branding prin social media, relații publice în mediul online, managementul reputației online. În octombrie 2024 a inițiat proiectul ”Social Media inDependent” care are ca scop combaterea dependenței de social media și stimularea motivației academice a copiilor și (pre)adolescenților.

Este COO și Director Programe Educaționale în cadrul Fundației Progress. Diana este absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale, din cadrul ASE - București și a Facultății de Filosofie a Universității din București. Pe parcursul carierei sale a coordonat departamente OIPOSDRU - de management al informației și de verificare a implementării și de monitorizare a proiectelor co-finanțate din Fondul Social European, la Ministerul Educației și Cercetării. A fost implicată ca expert în elaborarea strategiei de Cercetare, pentru domeniul digital.

Cu o experiență vastă în aria educației și e-learning-ului, Diana Vintilă este implicată activ în proiecte axate pe educația tinerilor și formarea profesională a adulților vulnerabili, având o carieră începută ca asistent universitar în management și continuată ca cercetător științific în cadrul Institutului de Economie Mondială, Academia Română.

Este absolventă a Universității București, licențiată în Sociologie- Antropologie și masterand la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București în domeniul Gen, Minorități și Politici Publice. În prezent conduce, în calitate de manager, un proiect național de dezvoltare și capacitare a tinerelor din mediul rural, ”Rețeaua Fetelor Neînfricate” implementat de Fundația Progress. Sprijină proiectele de educație financiară a comunităților, precum și cele de dezvoltare a capacității organizaționale pentru ONG-uri din România și Moldova.

Interesele ei de cercetare sunt legate de studii de gen și egalitate de șanse, sociologia comunităților rurale, educație financiară și incluziune economică, dezvoltare organizațională a ONG-urilor, politici publice pentru minorități și grupuri vulnerabile, empowerment-ul tinerilor și leadership-ul feminin, evaluarea impactului social prin SROI.