CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!

Despre Proiect

CE: Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Începând cu anul 2021, programul își deschide porțile către noi perspective. Se formează primele cluburi de programare pentru copii în afara bibliotecilor publice, sub coordonarea voluntarilor din diverse domenii de activitate. Sub umbrela unui nou slogan ”Programează viitorul comunității tale”, proiectul își propune să ajungă în cât mai multe comunități rurale și urbane mici din România.

DE CE:  Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii din mediul rurar cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

CUM: Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic mai izolate, printr-o abordare de tip action learning.

4.UNDE: Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic. Numărul bibliotecilor înscrise în program a ajuns la 150, în 2020. Mai mult decât atât, orice cetățean cu spirit civic, având meseria de IT-ist, antreprenor sau funcționar public are acum ocazia să deschidă și să coordoneze un club CODE Kids, în comunitatea sa, într-un spațiu pe care îl poate pune la dispoziție sau în cea mai apropiată bibliotecă publică.

Mai multe noutăți despre proiect puteți găsi pe:

Pagina noastră de Facebook

Pagina noastră de Instagram

Pagina noastră de TikTok


Obiective

Înființarea a peste 100 de cluburi de coding în biblioteci locale din 27 de județe pentru dezvoltarea competențelor de coding și STEM pentru aproximativ 3500 de copii prin realizarea de teme creative cu utilitate practică.

În cadrul cluburilor CODE Kids, copiii au de rezolvat sarcini de coding, STEM, participă la târguri de știință și oferă mentorat. În final, peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din 115 localități din mediile rural și urban mic vor fi familiarizați cu bazele competențelor de coding, STEM și rezolvarea unui număr de sarcini de bază.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin realizarea a 115 de parteneriate cu biblioteci publice din mediul rural și urban mic.

Rezultate peste așteptări

  • peste 4600 de copii implicați
  •  în 2022 avem peste 1200 de copii în cluburile CODE Kids înființate 110 biblioteci partenere
  • prezență în 33 de județe. Cluburile deschise în prezent pot fi găsite AICI. 

Partener instituțional:

Finanțatori:

Parteneri media:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress