Learning Circles

Ești gata pentru Cercurile de Învățare în Biblioteci?

Pentru a avea cea mai plăcută experiență în cadrul Cercurilor de Învățare, este important să âți cunoști aptitudinile tehnologice , interesul vocațional și stilul de învățare. Noi îți punem la dispoziție instrumentele și resursele, iar tot ce ai tu nevoie este curiozitatea de a desoperi mai multe – despre tot ce se întâmplă pe planeta asta mică și albastră. Găsește Cercul de învățare potrivit pentru tine și dă frâu liber curiozității!

Ce sunt Cercurile de Învățare în Biblioteci?

Cercurile de Învățare în Biblioteci sunt structuri organizate sub formă de grupuri, axate pe interacțiune și participare, în cadrul cărora se organizează activități de învățare care au scopul de a dezvolta competențele celor implicați.

Proiectul Cercurile de Învățare În Biblioteci

Ca parte a proiectului Cercurile de Învățare în Biblioteci, am conturat tipurile de cursuri pe care bibliotecile publice le pot implementa și împărtăși cu comunitatea, pentru dezvoltarea pe plan personal și profesional. În acest mod, bibliotecile demonstrează că pot contribui direct la dezvoltarea comunității, nu numai prin oferirea unei metode mai bune de petrecere a timpului, ci prin încurajarea cetățenilor de a trăi o viață productivă. Proiectul este o colaborare a șase instituții: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale (Polonia), Stadtbibliothek Koeln (Germania), Suomen eOppimiskesku ry (Finlanda), Biblioteca Lúcio Craveiro da Silva (Portugalia), Fundatia Progress (România) și Peer 2 Peer University (SUA). Acest proiect este implementat ca parte a programului Erasmus +, administrat de Comisia Europeană.

Înainte de a începe…

Înainte de a începe, ia un pix și o foaie lângă tine, deoarece urmează să îți punem câteva întrebări la care trebuie să răspunzi în scris. La final, vei cunoaște mai bine propriile tale abilități și preferințe, lucru care îți va permite să ai parte de o experiență deosebită în cadrul cercurilor de învățare.

Cum să utilizezi acest curs?

Iată câteva instrumente care te vor ajuta să evaluezi nivelul tău de pregătire:

  • abilitățile tale de utilizare a tehnologiei
  • interesul vocațional
  • stilul de învățare

În cadrul fiecărui pas de mai jos, vei găsi un scurt video și un document cu un test pe care să îl parcurgi în timp ce urmărești clipul. Dacă dorești, poți parcurge testul separat, însă îți recomandăm să urmezi pașii de mai jos în ordinea lor crescătoare – de la 1 la 3.

Află mai multe și facilitează un Cerc de Învățare la tine în Bibliotecă!


Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Această lucrare este licențiată sub licență internațională Creative Commons Atribuire 4.0: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Stiri

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

25-03-2024

”Anul 2023 a fost unul memor...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress