Ucenic Electrician

Programul Ucenic Electrician își propune să contribuie la formarea viitoarelor generații de electricieni din sudul României (județele Argeș, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinți, Olt și Vâlcea), la creșterea calității oportunităților de formare oferite tinerilor care vor o carieră în domeniu, dar și la creșterea diversității în industria energiei, prin includerea tuturor grupurilor de gen, etnie, cultură sau orice altă componentă a identității.

Programul prevede pregătirea unei noi generații de profesioniști în domeniul electric, printr-o formare completă, care încurajează dezvoltarea profesională și personală a fiecărui participant. Astfel că, la absolvirea celor trei ani de școală profesională cu profil electric, elevii formați în cadrul programului Ucenic Electrician vor deține cunoștințe solide din domeniu, teoretice și practice, necesare pentru integrarea lor pe piața muncii și pentru angajarea în Distribuție Oltenia sau în oricare altă companie de profil.

Fundația Progress alege un viitor cu energie la puterea verde și se alătură programului educațional Ucenic Electrician, ajutând la implementarea și dezvoltarea sa.

Începând din 2021, ne-am unit forțele pentru ca toate cele 7 licee Ucenic Electrician să beneficieze de energie verde datorită inițiativei de a monta câte o centrală de panouri fotovoltaice în valoare de aproximativ 15 000 euro/liceu. Această inițiativă este o investiție pe termen lung, care a inclus și susținerea unor cursuri pe tema energiei verzi.

Astfel, au fost promovate beneficiile energiei solare și responsabilitatea față de mediu, o viziune care a inspirat și lansarea Clubului de Practică. Ideea care a stat la baza acestui proiect este aceea că meseria de electrician evoluează odată cu noile tehnologii, iar tinerii au nevoie de cât mai multe oportunități de a se adapta schimbărilor și de a-și depăși limitele.

Alături de Distribuție Oltenia, le-am oferit Ucenicilor prin Clubul de Practică următoarele beneficii:

• Ocazia să lucreze împreună în echipe de 4-6 elevi la proiecte alese de ei, în domeniul energiei verzi

• Dezvoltare digitală, asigurată prin două componente: o parte de circuite electrice și electronică și una de automatizare, prin programare de bază

• Suport pentru dezvoltarea competențelor tehnice: realizarea unor circuite electrice după o schemă, scrierea de cod în programul Arduino etc.

• Suport pentru dezvoltarea abilităților sociale, din partea celor 7 mentori Distribuție Oltenia: planificarea și organizarea muncii în echipă, capacitatea de a rezolva probleme, realizarea unor clipuri video de prezentare a proiectelor tehnice, îmbunătățirea abilităților de comunicare, inclusiv prin prezentarea proiectelor în fața unui public, etc.

• Un kit de lucru oferit fiecărei echipe, care a permis realizarea practică a zeci de idei.

În luna iulie 2021, ideile reieșite au fost recompensate cu burse tehnice și premii în valoare de peste 12 500 EURO, oferite de Distribuție Oltenia. De asemenea, ideile finaliste au fost prezentate la Târgul Național dedicat proiectului – eveniment online care a reunit aproximativ 200 de vizitatori din liceele partenere. 

De asemenea, „Clubul de practică” – ediția a doua, din cadrul Programului Ucenic Electrician, susține din nou activități extra-curriculare, în cadrul cărora elevii lucrează în echipe la proiecte practice, care se bazează pe noile tehnologii, în zona de energie verde, eficiență energetică sau case inteligente. 

Ideile cele mai creative și reușite vor fi recompensate cu premii, astfel că pentru fiecare nivel de studii, în fiecare lună câte o echipă va primi un premiu în valoare de 300 de lei.

Așadar, elevii implicați în proiect își vor perfecționa abilitățile practice, atât de lucru în echipă și de comunicare, cât și de realizare a unor lucrări concrete, fiind încurajate cele inovatoare.

Pentru anul școlar 2021-2022, viitorii supereroi în energie care s-au alăturat programului Ucenic Electrician fac parte din următoarele licee partenere:

• Liceul Astra Pitești

• Colegiul Tehnic Energetic Craiova 

• Liceul Energetic Târgu Jiu 

• Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria

• Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin

• Liceul Tehnologic Ferdinand I Ramnicu Valcea

• Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina


Completând câteva informații de bază pe link-ul următor: https://ucenicelectrician.ro/contact/, elevii de clasa a VIII-a pot intra în comunitatea Ucenic Electrician optând pentru a primi mai multe detalii despre înscriere sau pentru a fi contactat de unul din liceele partenere.

Principalele beneficii și rezultate din proiectul Ucenic Electrician pot fi regăsite pe website-ul www.ucenicelectrician.ro 

Descoperă Ultimele Noutăți ale Proiectului Ucenic Electrician!


Ucenic Electrician este un program educațional implementat de Distribuție Oltenia și susținut de Fundația Progress.

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress