apr.02

STUDIU: ATITUDINILE ȘI PROVOCĂRILE FETELOR DIN ROMÂNIA RURALĂ ÎN ANUL 2021

Categorii //Fara Categorie, Stiri

Mai mult de jumătate din fetele de la sate au fost victime ale violenței verbale și 20,6% dintre ele au fost agresate fizic. Sănătatea mintală, lipsa de motivație, integrarea în societate, izolarea, stresul și suprasolicitarea la școală, dorul de părinții și frații care sunt departe sunt doar câteva dintre provocările pe care le resimt adolescentele.

Fetele din mediul rural din România au atitudini variate față de multe aspecte care privesc viața socială și comunitară: sunt foarte îngrijorate de încălzirea globală și poluare, se simt respectate și ascultate în familiile lor, dar cu toate acestea au fost martore ale violenței în familie și își pun probleme serioase despre cum va arăta viitorul lor profesional.

Pe de altă parte, tinerele între 10 și 16 ani sunt îngrijorate de aspectul lor fizic, de faptul că pot fi excluse din grupul de prieteni, de relații, educație, școală, de schimbările fizice prin care o să treacă corpul lor, gestionarea emoțiilor și violența verbală precum și impactul aspectului fizic în social media.

Citește acum întreg studiul, realizat de dr. Camelia Crișan, cercetător la Fundația Progress! 

Stiri

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

25-03-2024

”Anul 2023 a fost unul memor...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress