mart.25

Rețeaua Fetelor Neînfricate – Nivel 2

Categorii //Rețeaua Fetelor Neînfricate, Rețeaua Fetelor Neînfricate - Nivel 2

Fundația Progress a lansat Reţeaua Fetelor Neînfricate, un proiect ce va fi implementat începând cu luna aprilie 2024, pe o perioadă de 12 de luni, prin care își propune să capaciteze şi să împuternicească peste 1.000 de adolescente şi preadolescente pentru ca ele să facă față mai bine provocărilor aduse de viitor. 

Proiectul se adresează tinerelor cu vârste între 10-16 ani care, potrivit unei cercetări realizate pe un lot de conveniență de peste 100 de respondente, sunt victime ale violenței verbale în proporție de 53%,  sunt  frecvent jignite sau disprețuite 39% dintre ele, iar 47% se gândesc cu îngrijorare la viitorul lor, spune dr. Camelia Crișan, CEO și cercetător al Fundației Progresshttps://www.progressfoundation.ro/studiu-atitudinile-si-provocarile-fetelor-din-romania-rurala-in-anul-2021/

Derulat prin biblioteci publice sau şcolare, proiectul completează parcursul educațional al fetelor  cu informații cheie care nu sunt abordate la școală: educație pentru sănătate, căutarea identității, anxietate, comunicare asertivă, bullying, discriminare, cetățenie activă, independență financiară,  meseriile viitorului, fake news și fact checking, încălzire globală, trafic de persoane și abuzuri sexuale asupra minorilor. Temele de discuție sunt prezentate de către specialiști în domeniu sub formă de podcasturi, iar noțiunile sunt fixate prin activități creative și jocuri. La finalul acestui parcurs, fetele vor organiza un eveniment civic care adresează o nevoie comunitară identificată de ele.

„Prin acest proiect modelăm atitudini de viaţă și comportamente civice ale tinerelor fete pentru ca ele să devină actori implicați în deciziile care le privesc. Transformăm mezinele fără voce în voci ale comunităţilor lor.”, a declarat Laura Sgârcitu, Manager de Proiect.

Acest segment al proiectului – Nivel 2 – este dedicat fetelor care au trecut prin etapa anterioară a proiectului și aprofundează temele parcurse.


RESURSE EDUCAȚIONALE – REȚEAUA FETELOR NEÎNFRICATE NIVEL 2

PODCAST: Rolul mișcării și al sportului în dezvoltarea fizică și psihică în adolescență, cu Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă


PODCAST: Cum recunoaștem și cum gestionăm abuzul în relații – Silvia Ciubotaru, psiholog.


PODCAST: Identitate și egalitate de gen – Monica Tudorache, Asociația Art Fusion.


PODCAST: Emoție, rană emoțională, traumă și gestionarea lor – Tatiana Morari, psiholog clinician.


PODCAST: Competențe digitale, utilizarea platformei Scratch – Narcis Lunceanu, manager proiect Code Kids.


PODCAST: Introducere în comunicare – Laura Dragomir, Strateg comunicare, trainer.


PODCAST: Alcătuirea și susținerea unei prezentări, Laura Dragomir, Strateg comunicare, trainer.

Rețeaua Fetelor Neînfricate este un proiect implementat de Fundația Progress care își propune să contribuie la dezvoltarea adolescentelor prin educație, activism, creșterea respectului de sine și împuternicire.

  • Tags:

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress