iul.05

Membrii juriului au decis! Competitia 10 la Energie a fost castigata de Scoala Gimnaziala „Matei Basarab”, din Pitesti

Categorii //Proiecte, Stiri

Energia verde se afla la loc de cinste in cadrul Programului Ucenic Electrician. Juriul a declarat Scoala Gimnaziala „Matei Basarab” din Pitesti, judetul Arges, drept castigatoarea Competitiei 10 la Energie, care va beneficia de montarea integrala a unui sistem de panouri fotovoltaice, ce asigura alimentarea cu energie din surse regenerabile.

Harta institutiilor de invatamant verzi se extinde

Responsabilitatea fata de un viitor sustenabil incepe inca din bancile scolii. In perioada 20 aprilie – 1 iunie, peste 400 de scoli aflate in aria operationala a Distributie Oltenia au participat in cadrul competitiei marca Ucenic Electrician, 10 la Energie. Elevii claselor a VII-a si a VIII-a au fost gata sa raspunda de nota 10 la #OraDeEnergie, in cadrul celor patru module de lectii interactive ce au abordat urmatoarele teme: Informatii de baza despre energie; Electricitatea; Sursele de energie si Energia verde. 

La finalul fiecarui modul educational, elevii au completat teste de evaluare si au realizat componente practice, prin machete, scheme si desene ce au dat dovada de creativitate, idei inovatoare si o adevarata intelegere asupra importantei resurselor regenerabile pentru un viitor mai curat si eficient energetic. 

Va invitam sa urmariti parcursul Competitiei 10 la Energie la adresa: https://www.ucenicelectrician.ro/10-la-energie/

„Actiunile noastre din prezent influenteaza felul in care va arata viitorul. Suntem responsabili fata de modul in care utilizam resursele curente si datori cu privire la construirea atitudinilor sustenabile fata de generatiile ce urmeaza. Prin competitia 10 la Energie, ne concentram atentia catre energia viitorului si asupra dezvoltarii sustenabile in comunitatile din care facem parte, prin solutii eficiente energetic. Felicitari Scolii Gimnaziale Matei Basarab, tuturor elevilor si profesorilor coordonatori, pentru rezultatele obtinute prin care s-au remarcat in mod deosebit. Multumim asemenea si scolilor participante si aplaudam implicarea din cadrul competitiei, ce demonstreaza o adevarata preocupare pentru dezvoltarea durabila in energie. Ne bucuram sa extindem harta verde a institutiilor de invatamant” – Eugen Butoarca, Director Executiv Distributie Oltenia.

Ucenic Electrician, pregatim specialistii viitorului pentru provocarile urmatoarelor decenii

Programul Educational Ucenic Electrician a pornit de la dorinta Distributie Oltenia de a asigura cele mai bune conditii viitoarelor generatii de electricieni. Inca din 2016, Ucenic Electrician se afla intr-un proces constant de evolutie. Perspectiva actuala asupra pietei globale de energie sustine nevoia de a forma profesionisti pregatiti sa continue procesele de digitalizare, dezvoltare sustenabila si orientare catre surse regenerabile. 

„Programele educationale destinate tinerilor trebuie sa le ofere aptitudini si competente actuale, astfel incat acestia sa se poata adapta mai bine la viata si sa poata lucra in medii viitoare. De aceea, este necesar sa ne asiguram ca metodele si modelele educationale pe care le furnizam le permit elevilor nu numai sa invete in concordanta cu tendintele de evolutie actuale, dar si sa experimenteze. Programul Ucenic Electrician ofera elevilor posibilitatea sa cunoasca evolutiile si tendintele din domeniul energiei electrice. Sunt incurajate atat invatarea activa cat si practica, cu sprijinul unor instrumente de lucru moderne, centrate pe energia regenerabila si economia circulara. In plus, sunt formate competente personale de relationare, incurajandu-se spiritul de echipa si comunicarea activa.” – Diana Vintila, Director Programe, Fundatia Progress.

Despre Ucenic Electrician

Proiectul isi propune inca din 2016 sa sprijine elevii care sunt la inceput de drum in meseria de electrician, oferindu-le cele mai bune conditii pentru integrarea pe piata muncii si pentru a face performanta in domeniu. Aproximativ 300 de Ucenici sunt parte din program in anul scolar 2022-2023, facand pasi importanti spre un viitor sigur si de succes. De asemenea, 76 de absolventi au parcurs un internship platit de 6 luni, in perioada 2019-2022, iar 44 dintre acestia sunt deja angajati in Distributie Oltenia sau la companiile partenere. 

Din luna septembrie 2023, programul Ucenic Electrician isi redeschide portile, in cele 7 judete partenere, pentru a pregati o noua generatie de profesionisti. Pentru mai multe detalii despre oportunitatile de formare oferite de programul Ucenic Electrician, va invitam sa accesati platforma: www.ucenicelectrician.ro

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress