ian.26

CODE Kids

Categorii //Proiecte

Proiectul CODE Kids – Programează viitorul comunității tale! crește sub umbrela CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Biblioteci publice din 22 de județe ale României sunt implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Începând cu 2021 sunt deschise oportunități de înființare de cluburi CODE Kids de orice cetățean cu spirit civic, provenind din orice domeniu, care poate pune la dispoziție un spațiu sau este deschis către o colaborare cu biblioteca publică locală din comunitatea sa.
Mai multe informații aici: www.codekids.ro

Perioada: Ianuarie 2018- Decembrie 2023|Parteneri: Romanian-American Foundation, Asociația Etic, Institutul Aspen Romania, bibliotecile publice din România | Donatori: CEZ Vânzare, Societe Generale Global Solution Centre | Buget: 885,000 USD Detalii

  • Tags:

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress