dec.10

TREI COPII DIN COMUNA CERNA, JUDEȚUL TULCEA AU CREAT UN DISPOZITIV INTELIGENT DE IRIGARE ÎN SERE ȘI AU CÂȘTIGAT PREMIUL ÎNTÂI LA CODE KIDS FEST 2021

Categorii //Stiri

Fă cunoștință cu premianții Târgului Național de Știință și Tehnologie pentru Copii – CODE Kids FEST, ediția a II-a, desfășurat pe 7 și 8 decembrie 2021. Trei echipe din Tulcea, Vâlcea și Brașov, formate din copii cu vârste între 10 și 14 ani au urcat pe podiumul virtual cu proiecte digitale care propun soluții la probleme din comunitatea lor, în domenii precum sănătate, educație, mediu, transport sau agricultură și vor să schimbe lumea linie cu linie.

Locul I și totodată Premiul de Popularitate au mers către echipa Cerna’s Coders, din localitatea Cerna, județul Tulcea. Lucian, Marius și Luiza au conceput Smart Irrigation V2, un proiect care vine în sprijinul agricultorilor care cultivă plante în sere. Proiectul este compus dintr-un sistem de udare automată, bazat pe un senzor de umiditate care este introdus în sol și o pompă de apă care se declanșează în momentul în care senzorul trimite semnalul că solul are nevoie de apă.

Juriul a apreciat proiectul lor ca fiind unul de impact și cu aplicabilitate imediată. Mai mult decât atât copiii au primit și prima lor cerere pentru produsul dezvoltat de la un localnic care își dorește sistemul Smart Irrigation în solariul propriu.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul Bee-FRIENDLY, un stup inteligent, creat de echipa Wizards CODE Club Pietrari, Județul Vâlcea, formată din nouă copii și coordonată de Crina Popescu, bibliotecar Biblioteca Comunală Pietrari. Prin acest sistem, membrii proiectului își propun să crească nivelul de conștientizare asupra importanței albinelor pe Pâmânt și a protejării lor și a ecosistemului. Din acest motiv au creat un stup prietenos cu albinele, dotat cu senzori precum: un senzor PIR care va detecta când un animal dăunător (șoarece, pasăre) va încerca să intre în stup; un senzor de picături care atenționează începerea ploii în zona de cules în care e poziționată stupina și mutarea acesteia, dacă este cazul și un servo- motor care actionează urdinișul.

Câștigătorii locului al treilea sunt copiii de gimnaziu din Echipa RoboGeții, de la Academia de Informatică Brașov, cu proiectul Overloop. Aceștia au impresionat cu prezentarea lor în limba engleză a unui sistem de transport modern, inteligent, care nu are nevoie de motor, baterii sau șofer și care folosește energie curată, neconvențională, stocată sub formă de aer comprimat pentru propulsie. Problemele pe care membrii vor să o rezolve sunt poluarea și emisiile de carbon care distrug natura.

Invitat să le vorbească copiilor participanți, Augustin Jianu le-au transmis că o carieră în tehnologie se construiește cu multă muncă, curiozitate și deschidere către meseriile viitorului.

Urmărește toate proiectele copiilor pasionați de tehnologie

All for one – Monitorizarea energiei electrice. Fărcaș, jud. Dolj

Blue Party Code Kids Of Tămășeni – Micro Irrigate Co. Tămășeni, jud. Neamț

Detector De Gaz – Smart Games Topoloveni. Topoloveni, jud. Argeș

Hackerii Albi – Eco Tech. Ovidiu, jud. Constanta

Juniorii IT Zalău – AjutoBotul. Zalău, jud. Sălaj

Sarichioi’s skilled coders – Sapca AntiCovid. Sarichioi, jud. Tulcea

Emoticon Family – Semaforul vesel. Tazlău, jud. Neamț

CodeRio – Y2Mate. Brăila, jud. Brăila

Buburuzele Râșnov – Dispozitiv acces RFID. Râșnov, jud. Brașov

CodeDojo – Joystick pentru oameni cu dizabilități. Copalnic Mănăștur , jud. Maramureș


CODE Kids FEST este un eveniment de IT și STEM, organizat de Fundația Progress, în cadrul programului CODE Kids – Programează viitorul comunității tale! La ediția de anul acesta s-au înscris 580 de participanți din toate regiunile României, ceea ce înseamnă că performanța educației STEAM este o prioritate pe agenda multor persoane.

Premiile în valoare de 10.000 de lei, oferite de partenerii programului CODE Kids se îndreaptă acum către cluburile de coding din mediul rural.

Partener principal:  Societe Generale Global Solution Centre

Parteneri: Romanian American Foundation, CEZ Vânzare, Institutul Aspen, Simplon România, Essensys Software, Gameloft, Innovation Labs, Girl Up Romania, Asociația Măgurele Science Park, Cavaleria Hub

Parteneri media: Radio România CulturalAgerpresHotnewsStiri.ONGstart-up.ro

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress