nov.23

Testimonial GirlPower Network: ”Prima oară când am participat la acest proiect nu vorbeam aproape deloc, mă simțeam ca o pasăre prinsă într-o colivie.”

Categorii //GirlPowerNetwork

”Numele meu este M.A.S.,  sunt beneficiară a proiectului GirlPower Network care a fost derulat la Biblioteca Frâncești cu sprijinul doamnei Mariana Bărbulescu, o bibliotecară minunată. Pe mine acest proiect m-a ajutat să devin o fată puternică și să am încredere în mine. 

La începutul acestui proiect eram o fată timidă, care nu avea încredere în ea si se rușina chiar și atunci când cineva o saluta. Dar acea fată pentru mine nu mai există, pentru că în locul ei a venit o fată curajoasă și puternică.  Prima oară când am participat la acest proiect nu vorbeam aproape deloc, mă simțeam ca o pasăre prinsă într-o colivie care nu putea să ciripească pentru că se simțea atacată, pentru că nu își găsește cuvintele, habar nu avea să spună nu, cu timpul am învățat că nu sunt obligată să fac tot ce mi se spune. 

Am învățat că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, indiferent de culoarea pielii, religie sau statut social. Lecția mea preferată a fost comunicarea asertivă deoarece am învățat să spun ce gândesc fără să jignesc persoana cu care port un dialog,  am mai învățat să ascult și să prezint întotdeauna adevărul. Eu îmi doresc ca și alte fete să facă parte din acest proiect pentru a avea încredere în ele și a se dezvolta.  

Tot în cadrul acestui proiect, am învățat despre cum să ne ferim de capcanele de pe rețelele de socializare, de metoda ”lover boy” de atragere a fetelor  în relații cu persoane necunoscute, unde ele devin victime,  sau chiar le obligă să se prostitueze pentru ei;  eu una vreau ca acest subiect să fie mai discutat pentru a ști cum să ne apărăm de acești indivizi. Voi participa la toate întâlnirile de dezvoltare personală pe care doamna le organizează la bibliotecă (ne vorbește atât de frumos, cald și pe înțelesul nostru). Voi depăși toate barierele de comunicare, pe care încă le mai simt uneori. 

Îmi doresc să fiu una din fetele câștigătoare, pentru a putea duce mai departe toate informațiile ce le dețin și altor fete din comunitatea mea, pentru a-mi putea face o viață mai frumoasă, cu dorințe care să se îndeplinească. Când vorbesc îmi este mai ușor decât să scriu,  vorbele vin mai ușor decât cuvintele. Am încredere în mine, în doamna bibliotecară și în dumneavoastră, cei de la Progress, că ne veți motiva și susține să ajungem cât mai sus.  

 Vă mulțumesc tuturor celor implicați. M-ați ajutat să devin o fată puternică!”

M.A.S., Clubul Fetelor Puternice din Frâncești

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!
Active Citizens Fund – Romania

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress