oct.26

Testimonial GirlPower Network: ”Am fost o rebelă, poate mai sunt și acum, dar nu în aceeași măsură ca înainte. Așa m-am descoperit la club și mi-am dat seama că trebuie să mă schimb.”

Categorii //GirlPowerNetwork

”Pe mine, grupul fetelor puternice m-a ajutat sa mă dezvolt ca fată în societate, am învățat foarte multe lucruri care mă ajută și mă vor ajuta de-a lungul vieții. Câteva exemple sunt: Colectarea selectivă a deșeurilor, prin care am realizat cât de important este să nu mai aruncăm deșeurile în locuri publice și cât de importantă este natura pentru noi oamenii; Traficul de persoane este un lucru pe cât de rău, pe atât de des întâlnit și noi am învățat cum să procedăm în situații de acest gen, să ne ferim să fim victime; Egalitatea este o valoare fundamentală pe care noi am învățat să o valorificăm, să ne recunoaștem drepturile, să știm să ni le cerem; Bullying-ul este o formă gravă de agresiune fizică sau verbală pe care trebuie să o prevenim și să o combatem, altcumva se poate ajunge la situații extreme; Corpul meu îmi aparține, asta trebuie să știe orice fată care se respecta pe ea însăși, noi am învățat cum să prevenim situații jenante sau de-a dreptul umilitoare, am învățat că singure trebuie să decidem ce facem cu propriul nostru corp; Anxietatea pare să fie o boală ca și depresia, iar cum să ne ferim de acest sentiment am aflat la club.

Acestea sunt doar câteva din mulțimea de activități frumoase din care am avut ce învăța, făcute la Clubul fetelor puternice, un grup tare de fete care mi-a adus doar beneficii și lucruri bune pe care nu le știam sau pe care nu le-am discutat în detaliu cu alte persoane din diferite motive personale. În acest grup mi-am făcut curaj să vorbesc despre anumite lucruri și să învăț să fiu o fata puternică alături de colegele mele; toate am fost ca surorile și am vorbit deschis una cu cealaltă împreună cu doamna Mimi Gherasim.

Părinții mei au fost plecați în străinătate și-am fost lăsată, împreună cu frații mei, în grija altor persoane. N-am prea avut o stabilitate emoțională. Am fost o rebelă, poate mai sunt și acum, dar nu în aceeași măsură ca înainte. Așa m-am descoperit la club și mi-am dat seama că trebuie să mă schimb. Aveam mult tupeu obraznic și chiar am realizat că eram o agresoare într-o formă de bullying. Cred că cele învățate prin joc, studiu de caz, podcast, exemple din realitate și alte metode folosite de doamna noastră, m-au făcut să conștientizez că nu sunt chiar ok. Și-am început să lucrez la mine, cu mine. Mă văd schimbată, în bine.

Poate că nu sunt eu în măsură să învăț alte fete cum să se comporte, mai am de lucrat la mine, dar nu voi da înapoi dacă mi se va cere ajutorul.”

G.D., Clubul Fetelor Puternice din Bîra

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!
Active Citizens Fund – Romania

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress