nov.27

SuperCoders 2019 – provocarea cluburilor CODE Kids din această toamnă!

Categorii //Stiri

Anul acesta, Cluburile „CODE Kids” din țară au acceptat din nou provocarea lansată de Orange România și au realizat povestioare în aplicația Scratch, cu ajutorul personajelor: Cavalerul Coder și Roboțelul Futura.

Concursul Național SuperCoders, organizat anual din 2014, este o inițiativă Orange România și face parte din proiectul #PentruMâine, prin care se dorește contribuirea la viitorul tinerei generații prin educația digitală. Adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, SuperCoders se desfășoară pe parcursul a 3 etape: Caravana SuperCoders, Concursul Național SuperCoders și Academia Online SuperCoders, la care iau parte cei 50 de câștigători ai concursului.

Wizard Code Club – Biblioteca Pietrari

Cluburile CODE Kids din țară au participat anul acesta, pentru al treilea an, la concursul SuperCoders și suntem curioși să vedem povestioarele creative animate de micii programatori.

Creative Coders Club – Biblioteca Mahmudia

Concursul s-a desfășurat în perioada 28 octombrie – 25 noiembrie și provocarea lansată micilor coderi a constat în construirea unei animații proprii, în Scratch, care să continue povestea Cavalerului Coder și a Roboțelului Futura.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 decembrie 2019, iar înscrierile lor vor fi analizate de către cei șase jurați: Florin Spătaru – Digital Marketing Manager la Orange România, Roxana Rugină – Fondator & CEO Simplon România, Vlad Andriescu – redactor-șef al platformei startup.ro, George Trifan – profesor de matematică și informatică, Diana Popp – co-fondatoare și VP la Smart Everything Everywhere și Claudiu Petria – co-fondator al aplicației Questo. Aceștia vor hotărî care sunt cei 50 de participanți care vor merge mai departe la Academia online SuperCoders. De asemenea, câștigătorii primelor 3 locuri vor primi ca premiu o tabletă Samsung, o brățară Fitbit și respectiv o boxă portabilă.

Biblioteca Pietrari

Cei 50 de câștigători, care se vor califica mai departe pentru Academia online SuperCoders, vor învăța  timp de 10 săptămâni, cum să dezvolte pagini web cu ajutorul HTML și CSS. Astfel, la finalul acestei experiențe, micii coderi vor crea propria versiune a unei rețele sociale, punând în practică toate cunoștințele acumulate pe perioada academiei online.

Le dorim mult succes micilor coderi CODE Kids și așteptăm cu nerăbdare să vedem cât mai mulți dintre ei  în Academia SuperCoders 2019!


Dorim să mulțumim tuturor micilor programatori din cadrul cluburilor CODE Kids și bibliotecilor publice din România, cu ajutorul cărora echipa Fundației Progress reușește să rescrie viitorul copiilor din mediul rural!

*Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

Stiri

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

25-03-2024

”Anul 2023 a fost unul memor...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress