iun.30

Școala de Reporteri SDG a ajuns la final

Categorii //Stiri

Școala de reporteri SDG, proiectul ce a avut ca scop motivarea și instruirea copiilor din mediul rural să realizeze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor, a ajuns la final cu rezultate impresionante.

Partenerii care au susținut desfășurarea proiectului au fost bibliotecarii din cele 25 de biblioteci implicate. Fiecare club a fost alcătuit dintr-un bibliotecar și doi reporteri. 

În cele 3 luni de desfășurare, copiii au avut de rezolvat 6 provocări, ce au vizat cele 17 Obiective Globale incluse de ONU pe agenda 2030. Tinerii reporteri au realizat primul lor articol, primul video, primul vlog, primul podcast și primul lor eveniment, toate fiind în legătură cu Obiectivele Globale.

Proiectul a fost implementat în 4 județe ale țării (Sălaj, Gorj, Neamț și Vrancea), unde 50 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au învățat pe parcursul a 3 luni să creeze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor. Aceștia au realizat peste 40 de podcast-uri prin care au promovat Obiectivul Global 13 – Schimbări climatice, peste 20 de video-uri prin care au promovat Obiectivul Global 4 – educație de calitate, 19 evenimente la care au avut peste 400 de invitați și au creat provocări de tip vlog la care au adunat peste 50000 de vizualizări. Mai multe detalii despre materialele create de aceștia găsite pe pagina web a proiectului: http://scoaladereporteri.progressfoundation.ro/

“Fiecare copil din România merită să aibă o oportunitate prin care să înțeleagă cum poate să producă o schimbare în comunitate. Iar noi putem să oferim această șansă prin proiectele pe care le implementăm și creăm pentru generația nouă. “Școala de reporteri SDG” este un proiect unic în România. 50 de copii din 4 județe cercetează, scriu, creează conținut prin care promovează Obiectivele Globale. Discursul lor este îmbunătățit, au argumente și întrebări noi.” Alin-Gabriel Grămescu, manager proiect Școala de Reporteri SDG.

Școala de reporteri – provocare Smiley

Denisa, Alexandra, Amalia, Răzvan și Bianca. Ei reprezintă o mică parte din gașca de reporteri SDG, care au creat materiale audio, video, text și evenimente prin care au promovat Obiectivele Globale. Pentru că Smiley Andrei Tiberiu Maria reprezintă modelul lor, reporterii noștri au creat o provocare pentru acesta. #ȘcoaladeReporteriSDG

Publicată de Fundatia Progress pe Joi, 27 iunie 2019
Școala de reporteri. Provocare Diana Belbiță.

Diana Irena Belbiţă, avem un mesaj pentru tine. Maia, Alexandra, Denisa și Livia fac parte din Școala de reporteri. Ele vorbesc în acest videoclip despre cum văd ele viitorul și, la finalul acestuia, își provoacă idolul să le răspundă la mesaj. #ȘcoaladeReporteri

Publicată de Fundatia Progress pe Luni, 24 iunie 2019

Proiectul „Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021 este co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația FINGO din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

  • Tags:

Stiri

CERCETARE: Percepția faț...

CERCETARE: Percepția faț...

28-02-2024

La sfârșitul anului trecut, ...

Redirecționează 3,5% că...

Redirecționează 3,5% că...

23-02-2024

Dacă tu ești un dreamer, noi...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress