apr.18

RECORD DE COPII ÎNSCRIȘI LA CLUBUL CODE KIDS DE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CONSTANȚA

Categorii //Stiri

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a deschis club de programare CODE Kids și are nu una, ci cinci grupe de începători. 77 de copii s-au înscris pentru a se iniția în tainele codingului și roboticii. Un număr desprins parcă din basme. Până și spațiul în care elevii își desfășoară activitatea ne arată că grupul lor este ca o mică planetă care orbitează în jurul tehnologiei.

„În viitor, copiii de azi vor conduce lumea. Noi, echipa CODE Kids Constanța, ne-am gândit serios la asta. Am înțeles că viitorul de azi este prezentul de mâine, cel ce este „om mic” astăzi va fi „om mare” mâine. Va lua decizii, va influența lumea, va munci, va avea familie și copii la rândul său… Noi vrem o lume mai bună pentru copiii noștri începând de AZI. De aceea, când ni s-a oferit prilejul de a fi parteneri în programul național „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” am înțeles că trebuie să integrăm tehnologia în viața nostră, nu să ne temem de ea”, afirmă plină de optimism Elena Cioclin, inspector de specialitate Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, Coordonator CODE Kids.

Astfel s-a construit și a luat ființă echipa de proiect formată din coordonatori din cadrul Bibliotecii Județene Constanța și voluntari participanți. Apoi s-au alăturat elevii de liceu cu profil Matematică-Informatică din oraș. Și a venit unul, au venit doi, până când numărul lor a fost atât de mare încât a fost necesară împărțirea pe grupe, în funcție de orarul și disponibilitatea lor. Și fiindcă nu este doar despre programare, coordonatoarea Elena Cioclin, alături de colegele sale bibliotecare reușesc, cu răbdarea și grija pe care doar mamele o au pentru copiii lor, să le producă bucurii micilor coderi, precum jocuri și vizite în bibliotecă.

Ei sunt doar câțiva dintre membrii clubului Smart Coders Constanța 2022 și încă de la primele întâlniri, după ce s-au împrietenit, s-au pus pe treabă.

„Am cunoscut niște copii fantastici, cu un potențial inegalabil. În săptămâna 4-8 aprilie am creat logo-ul echipei, am parcurs primele zece etape din cursul 2 de pe platforma code.org cu mult entuziasm și așteptăm cu nerăbdare următoarele provocări! Mulțumim Fundației Progress pentru oportunitatea de a fi printre aceia care vor să schimbe lumea linie cu linie!”, spune Elena Cioclin.

Nici noi nu puteam rămâne departe. Așa că ne-am deplasat ca să-i cunoaștem. Și bine am făcut, fiindcă am petrecut câteva ore frumoase și de calitate în compania lor, a copiilor, a coordonatorilor, dar și a domnului director al bibliotecii, Angelo Mitchievici, care ne-a asigurat de tot suportul în evoluția elevilor și a bibliotecii în direcția digitalizării și roboticii.

#rescriemviitorulcopiilor

Fundația Progress