mai12

Elevii de liceu își dezvoltă superputerile și sunt recompensați cu burse tehnice și premii!

Categorii //News, Proiecte, Stiri

Proiectul Ucenic Electrician, dezvoltat și implementat de Asociația ROI și Progress Foundation, împreună cu Distribuție Oltenia, încurajează elevii care studiază în licee tehnologice din zona de sud a României să continue să își dezvolte competențele, pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Misiunea de a-i susține pe tinerii Ucenici s-a concretizat într-un Club de Practică, o activitate extracurriculară în cadrul căreia elevii își pot susține orele de practică cu ajutorul lucrului în echipă pentru proiecte în domeniul energiei verzi, alese de către ei. Aceste proiecte vor fi jurizate și recompensate cu burse tehnice și premii în valoare de 12 500 de Euro, iar cele mai bune dintre ele vor avea ocazia de a ocupa un loc pe podiumul Târgului Național, organizat la finalul lunii iunie 2021.

Mentorii Progress Foundation și Distribuție Oltenia dau mai departe din superputerile lor în domeniul energiei și al tehnologiei către elevii de liceu, pentru ca aceștia să învețe cum pot deveni mai buni în meseria aleasă. Cele aproape 60 de echipe, alcătuite din 300 de elevi, își vor dezvolta competențele în acest domeniu și vor învăța cum să:

· Realizeze proiecte care pot îmbunătăți consumul electric

· Scrie un cod în programul Arduino

· Rezolve probleme

· Să își devolte gândirea critică și abilitățile de comunicare

· Realizeze clipuri video în care să-și prezinte proiectele tehnice

Imediat după înscrierea în Clubul de Practică, elevii au primit deja câte un kit de programare Arduino, pentru a-i ajuta în dezvoltarea unor proiecte care aplică această tehnologie în domeniul energiei verzi, eficienței energetice sau în domeniul aparaturii pentru locuințe inteligente.

„În cadrul proiectului Ucenic Electrician, ne-am asumat formarea unei viitoare generații de profesioniști prin acoperirea tuturor nivelelor de pregătire și dezvoltare – teoretică, practică, dar și personală. Prin înființarea Clubului de Practică ne dorim transferarea unor superputeri care definesc aceasta meserie esențială. Implicarea și entuziasmul colegilor înscriși în Clubul de Practică, într-o perioada aglomerată și în permanentă schimbare, ne-a arătat că suntem un adevarat sprijin pentru generația viitorului. De aceea, suntem siguri ca ei sunt deja supereroi.” – a declarat Eugen Butoarca, Director Executiv Distribuție Oltenia.


Un proiect realizat de Progress Foundation în parteneriat cu Asociația ROI, cu susținerea Distribuție Oltenia.

Stiri

CERCETARE: Percepția faț...

CERCETARE: Percepția faț...

28-02-2024

La sfârșitul anului trecut, ...

Redirecționează 3,5% că...

Redirecționează 3,5% că...

23-02-2024

Dacă tu ești un dreamer, noi...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress