oct.13

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, prezent la Generation Code, o expoziție de proiecte digitale inovatoare din Uniunea Europeană

Categorii //Fara Categorie, Stiri

Proiectul CODE Kids continuă să evolueze și să aibă impact pozitiv asupra copiilor, tinerilor și bibliotecarilor din România și Republica Moldova, iar anul acesta calcă pragul expoziției Generation Code, o expoziție online interactivă, desfășurată pe 13 și 14 octombrie 2020, care prezintă cele mai importante 23 de proiecte digitale inovatoare din bibliotecile publice din întreaga Uniune Europeană.

CODE Kids capătă, astfel, notorietate la nivel european și internațional și se clasează în topul celor mai bune programe care sprijină educația digitală și dezvoltarea tehnologică a comunităților rurale și urbane mici. Standul poate fi vizitat AICI!

Găsim la Generation Code un prilej de a sărbători munca bibliotecarilor și a copiilor implicați în activități de programare, robotică și alfabetizare digitală. Suntem foarte încântați să împărtășim cu biblioteci și ONG-uri de renume din Uniunea Europeană bune practici de lucru, să facem schimb de know-how și să luăm ce e mai bun de la fiecare proiect pentru a îmbunătăți educația digitală de la noi din țară. La rândul nostru, prezentăm povestea CODE Kids și modelul de lucru pe care l-am implementat încă din 2016, într-un filmuleț optimist, cu copii dornici să învețe lucruri noi și bibliotecari implicați.” – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

Cu toții am parcurs un an de provocări, iar situațiile întâlnite în 2020 ne-au confirmat cât de important este pentru copii, în special pentru cei din zonele rurale, să aibă competențe digitale. Copiii din cluburile CODE Kids ne-au dovedit în perioada pandemiei că au fost mai bine pregătiți decât mulți dintre adulții din România, în ce privește învățarea și munca online, ba chiar și-au învățat unii profesori să lucreze pe platformele de comunicare online.

Expoziția Generation CODE explorează modul în care bibliotecile din Europa interacționează cu noile tehnologii și pune accent în acest an pe modul de lucru înainte și după lovitura SARS – CoV-2.

Pe noi, acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor. Iar faptul că bibliotecile publice evoluează constant, se adaptează ușor și răspund nevoilor comunității lor în era digitală, a fost ca un as în mâneca echipei CODE Kids și Progress Foundation.

Generation Code este organizat de Public Libraries 2030 și MEP Library Lovers (Members of the European Parliament – MEPs) și planifică două zile cu sesiuni online pe teme digitale. Dacă sunteți curioși să aflați noutăți despre EU Code Week, The Digital Education Action Plan sau Data Detox Youth vizitați programul de webinarii AICI!

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress