Școala de Bani din Bibliotecă este un proiect inovator derulat în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), destinat să aducă educația financiară și digitală în inima comunităților rurale ale României.

Implementat în perioada august 2023 - februarie 2024, inițiativa folosește spațiul și resursele bibliotecilor pentru a oferi lecții esențiale despre gestionarea finanțelor personale și navigarea în siguranță a serviciilor bancare online. Prin aceste activități, proiectul vizează îmbunătățirea literației financiare în rândul locuitorilor din zonele rurale, facilitându-le acestora accesul la informații vitale și competențe necesare pentru o mai bună gestionare a economiilor personale.

Cursurile pentru copii acoperă subiecte precum fundamentul valorii monetare în „Povestea banilor”, decizii inteligente de cumpărături în „Ce cumpărăm cu banii”, discernământul între necesități și dorințe, gestionarea eficientă a resurselor în „Planificarea banilor”, și strategii de economisire în „Cum economisim pentru visurile noastre”. De asemenea, se explorează „Băncile și rolul lor” în sistemul financiar.

Pentru adulți, temele se concentrează pe „Relația mea cu banii”, cum să rămâi „Echilibrat la cumpărături”, și cum să navighezi „Riscuri și protecție online”.

  • Nominalizare de către Juriul Romanian PR Award 2023 la cea de-a XXI-a ediție a competiției pentru proiectul Fete Neînfricate.

103

localități

31

județe

1600

cursanți copii

1200

cursanți adulți

Progress Foundation