Proiectul Occupy Library Innovators Hub este conceput pentru a facilita dezvoltarea comunitară prin servicii inovative de bibliotecă și consolidarea rețelelor regionale între organizații neguvernamentale (ONG-uri) și biblioteci. Cu accent pe partajarea celor mai bune practici și construirea unui sistem de suport în regiune, acest proiect își propune să dezvolte parteneriate între ONG-uri și biblioteci care să contribuie la modernizarea instituțiilor publice și să asigure sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor la nivel comunitar. În cadrul acestui cadru, ocuparea bibliotecilor devine un hub de inovare, implementat în patru țări, care încurajează colaborarea inter-regională și dezvoltarea de proiecte comune.

Conferința Occupy Library 2020, parte a acestui efort, a reunit bibliotecari și inovatori din regiunile Europei Centrale și de Est, Marea Neagră, Caucaz și Caspica. Prima ediție a conferinței a oferit un spațiu virtual pentru schimbul de bune practici și idei inovatoare, cu accent pe implicarea bibliotecilor în serviciul comunităților, în special în timpuri de criză, consolidarea democrațiilor prin parteneriate și adoptarea noilor tehnologii pentru împuternicirea comunitară. Evenimentul a reunit 95 de vorbitori din 25 de țări, oferind celor 783 de participanți o gamă variată de exemple și idei despre cum bibliotecile pot sprijini dezvoltarea comunităților lor.

  • Nominalizare de către Juriul Romanian PR Award 2023 la cea de-a XXI-a ediție a competiției pentru proiectul Fete Neînfricate.

14

Organizații și Instituții majore implicate

25

Țări participante la conferință

783

Participanți

95

Oratori

Progress Foundation