Progress Foundation din perspectiva unui intern
Fundația Progress a oferit pe o perioadă de trei luni oportunitatea unui student să devină intern în aria de Comunicare, cu motivația ca, la finaul internship-ului, acesta va fi chiar implicat într-unul din proiectele ce se află în desfășurare în acest moment și va deveni un specialist în comunicare.
Numele intern-ului ales este Daniela Țuluca,iar printre primele sarcini primite se enumeră intervievarea colegilor în privința rolurilor acestora, astfell încât comunicarea să fie faciliă, iar curiozitățile să fie acoperite.
Am decis ca întrebările să fie aceleași pentru fiecare coleg, deoarece răspunsurile lor personalizate sunt importante.
Echipa Progress Foundation are în alcătuire acum 6 membri, iar printre inițiatori se află Ovidiu, cel care a propus și crearea acestui interviu.
- La interviu am fost întrebată care este DE CE-ul meu, acum aș vrea să cunosc și eu DE CE-ul vostru. Care este motivația vostră să continuați scrierea proiectelor ce implică tinerii din mediul rural?
Ovidiu Ana, Director Dezvoltare & trainer
Eu îmi doresc ca toți copiii să aibă aceleași șanse la educație și la resurse iar copiii din mediul rural românesc nu au aceste sanse egale. Provocările proiectelor noastre sunt legate de accesibilitate și de cultura/preconcepțiile locale. Și cum noi, cu resursele pe care le avem, ne luptăm să intrăm în acele comunități, îmi imaginez efortul pe care îl face un copil sau un părinte pentru a ieși din respectiva comunitate pentru a ajunge la o școală mai bună sau pentru a urma o carieră.
Prin proiectele noastre în mediul rural încercăm să oferim copiilor și partenerilor alternative astfel încât să aibă o viață mai bună și un viitor deschis mai multor posibilități. Iar în ultimii doi ani de zile rezultatele au tot apărut și de aici și motivația de a continua.
Coca Alecse, Ofițer Financiar:
Aș putea să îți răspund printr-un citat din Lucian Blaga: pentru că „veșnicia s-a născut la sat”. Cred că acei copii din mediul rural merită șansă care li se acordă prin implementarea acestor proiecte. Mai ales copiii defavorizați, fără suport financiar din partea familiei, se bucură atunci când sunt ajutați să învețe lucruri ce le vor fi de folos pe termen lung.
Claudia Șerbănuță: Public Libraries Specialist
Cred foarte mult în puterea pe care bibliotecile o au la nivelul comunităților de a contribui la schimbarea în bine a vieții tuturor cetățeniilor. Această putere este cel mai bine utilizată atunci când tinerilor din medii mai puțin favorizate li se dă o șansă reală la educație și dezvoltare. Proiectele Fundației Progress aduc în aceste comuniăți idei inovative care răspund unor probleme reale. Pilotăm idei îndrăznețe și împlementăm soluții eficiente la nivel de rețea.
Alin Grămescu, Digital Media Specialist
Îmi doresc să reprezint idei și inițiative. Vreau să îmi înțeleg generația și să fac echipă cu generația următoare. Am găsit lucrurile acestea în proiectele Fundației Progress.
2. Cu ce proiecte vă ocupați în cadrul Fundației?
Ovidiu Ana, Director Dezvoltare & trainer
Fac managementul proiectului CODE Kids si al activităților realizate cu partenerii proiectului. Lucrez ca specialist în cadrul proiectului Learning circle și coordonez activitatea colegilor implicați in celelate proiecte.
Coca Alecse, Ofițer Financiar:
În cadrul fundației eu sunt implicată în toate proiectele datorită meseriei mele de contabil. Este mai puțin vizibilă participarea mea întrucât nu am contact direct cu beneficiarii proiectelor. Eu percep proiectele din perspectiva bugetelor.
Claudia Șerbănuță: Public Libraries Specialist
Sunt manager al proiectului Ora să ȘTIM care constă într-o rețea de peste 150 de biblioteci publice, majoritatea rurale,în care se desfășoară periodic activități de promovare a domiilor STEM prin lectură și experimente. În cadrul proiectului CODEKids ajut la dezvoltarea rețelei de biblioteci care colaborează în cadrul proiectului și susțin organizarea de Târguri de Știință.
Alin Grămescu: Digital Media Specialist
Sunt manager de proiect la Școala de reporteri SDG și mă ocup de partea de comunicare pentru proiectele Ora să ȘTIM și CODE Kids.
3. De când lucrați în Progress Foundation, care a fost cel mai frumos moment de care ați avut parte?
Ovidiu Ana, Director Dezvoltare & trainer
Lucrez în Progress din 2015, din perioada în care implementam primul mare proiect al fundației.
Cred ca suntem niște norocoși că lucrăm doar în proiecte care ne plac și astfel și momentele frumoase sunt multe. Sunt recunoscător pentru echipa pe care am format-o, pentru cercul de susținători și parteneri pe care l-am dezvoltar, pentru performanțele la care am ajuns împreună și momentele în care stăm relaxați și evaluăm realizările, mi se par cele mai tari momente.
Coca Alecse, Ofițer Financiar:
Lucrez în Fundație din anul 2017. Fiecare proiect câștigat este un moment frumos. Mult mai frumos este atunci când sunt finalizate proiectele și vedem impactul pe care l-au avut.
Claudia Șerbănuță: Public Libraries Specialist
M-am alăturat echipei Fundației Progress în toamna anului 2017 și de atunci am avut parte de mai multe momente minunate. Cel mai plăcut este când atât copiii cât și bibliotecarii cu care lucrăm reușesc să ne povestească convingător, folosind chiar și termeni tehnici pe care noi nu îi știm foarte bine) despre proiectele pe care le-au realizat în bibliotecile lor.
Alin Grămescu: Digital Media Specialist
Oscilez între “Când am pierdut toate bonurile de la un eveniment organizat pentru unul dintre proiectele noastre” și “când copiii m-au provocat să realizez un video și am avut un număr de voturi mai mare decât voturile primite de Selly. :))”.
După prima mea zi în biroul Progress Foundation, am realizat că mă aflu în echipa unor oameni ce lucrează cu pasiune pentru a schimba viitorul și perspectivele unor copii cu potențial enorm. Mă voi asigura că și poveștile copiilor vor fi cunoscute, pentru că prin fiecare nouă activitate implementată de Progress Foundation, aceștia mai fac un pas către evoluție, după cum spune și sloganul ONG-ului: „Prin pași mici, salturi uriașe”.
- Tags: