dec.08

Micii Coderi ne-au vizitat în luna decembrie!

Categorii //Stiri

Cluburile CODE Kids din Pietrari, Medgidia, Vladimir, Petrila, Tazlău și Topoloveni ne-au vizitat luna aceasta, în cadrul unei întâlniri cu partenerul nostru Société Générale – European Business Services, și ne-au prezentat cele mai creative proiecte ale lor!

Anul acesta am organizat, împreună cu partenerii noștri de la SGEBS, o întâlnire cu o parte dintre cluburile de coderi, dorind să le răsplătim pentru creativitatea și munca depusă. Întâlnirea cu micii programatori și cu doamnele bibliotecare, care îi coordonează, a avut loc la sediul partenerilor noștri, în data de 6 decembrie.

După pregătirea standurilor, fiecare club și-a expus proiectele realizate pe parcursul anului, oferindu-ne posibilitatea de a interacționa cu acestea și de a afla mai multe detalii, direct de la micii creatori!

Cele 6 cluburi au prezentat proiecte dezvoltate pe baza plăcuțelor Arduino – precum sisteme cu lumini și display LCD, dar și pe baza plăcuțelor microbit, cu care cei din Petrila au creat un joc de „Mafia” tehnologizat. De asemenea, clubul din Pietrari ne-a prezentat trei roboței programabili, dar și un sistem de monitorizare al factorilor de mediu – care cuprinde senzori de temperatură, gaz, umiditate în aer cât și în sol.

Micii coderi ne-au mai prezentat și aplicații făcute în Scratch, animații Unity, aplicații dezvoltate de ei (X și 0, fidget spinner, editor de poze, chat folosind server Telegram, joc de cultură generală). Cei din Medgidia ne-au prezentat chiar și un vlog făcut de ei, iar clubul de avansați din Vladimir a expus un senzor de identificare al obiectelor, oamenilor și animalelor – dezvoltat cu ajutorul unui sistem AI (Artificial Intelligence).

După prezentarea proiectelor, copiii s-au recreat în zona de relaxare – unde au jucat fussball, au pășit în universul virtual, în cadrul unui atelier de prezentare a tehnologiei VR și au vorbit cu un specialist în tehnologie despre limbaje de programare, precum Python.

Le mulțumim cluburilor Code Kids pentru proiectele minunate și pentru activitatea depusă pe parcursul anului 2019, dar și partenerului nostru Société Générale – European Business Services pentru că ne-a oferit posibilitate de a celebra împreună reușitele eroilor noștri! Împreună rescriem viitorul copiilor din mediul rural.


Partenerii cred în inițiativa națională promovată de proiectul CODE Kids, prin intermediul căreia copiii se pregătesc să întâmpine viitorul cu optimism.

Prin urmare, mulțumim: Orange, Société Générale – European Business Services, CEZ Vânzare, Alpha Bank și Institutului ASPEN România, că rescriu, împreună cu echipa Fundației Progress, Asociația ETIC și bibliotecile publice din România, viitorul copiilor din mediul rural.

*Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress