Learning Circles

Ca parte a proiectului Cercurile de Învățare în Biblioteci, am conturat tipurile de cursuri pe care bibliotecile publice le pot implementa și împărtăși cu comunitatea, pentru dezvoltarea pe plan personal și profesional. În acest mod, bibliotecile demonstrează că pot contribui direct la dezvoltarea comunității, nu numai prin oferirea unei metode mai bună de petrecere a timpului, ci prin încurajarea cetățenilor de a trăi o viață productivă. Proiectul este o colaborare a șase instituții: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale (Polonia), Stadtbibliothek Koeln (Germania), Suomen eOppimiskesku ry (Finlanda), Biblioteca Lúcio Craveiro da Silva (Portugalia), Fundatia Progress (România) și Peer 2 Peer University (SUA). Acest proiect este implementat ca parte a programului Erasmus +, administrat de Comisia Europeană.

În primul rând, am realizat un ghid pentru educarea adulților – care conține atât provocările întâlnite, cât și modurile în care pot fi depășite – bazat pe ultimele cercetări disponibile, pentru a fi utilizat de către bibliotecarii interesați de dezvoltarea abilităților sau de oportunități de evoluție personală, în contextual noilor servicii de bibliotecă.

Manualul facilitatorului a fost dezvoltat pentru a ajuta facilitatorii să înțeleagă modul în care oamenii și viitorii participanți dobândesc cunoștințe pe cont propriu, precum și modul în care oamenii învață unii de la ceilalți. Toate acestea pentru a instrui ulterior alți facilitatori, care vor conduce propriile cercuri de învățare. Acest manual vă va ghida la fiecare pas al procesului. Creează Cercuri de Învățare – Manual pentru Facilitatori este compus din patru părți.

Prima parte, care aduce conceptul cercurilor de învățare mai aproape printr-un curs complet. Prin finalizarea acestui curs, veți obține o mai bună înțelegere a conceptului de cercuri de învățare, precum și a metodologiei sale.

Partea a II-a a Manualului pentru Facilitatori este dedicată conceptului de învățare pe cont propriu.

Partea a III-a explorează modurile în care puteți facilita cel mai bine cercurile de învățare.

Partea a IV-a a Manualului pentru Facilitatori oferă sfaturi practice despre desfășurarea cercurilor de învățare în mediul online.   

Citește Raportul: Oportunitățile mediului online pentru educația adulților. Cartea albă

Descarcă Learning Circles White Paper, varianta în engleză

Stiri

JOB: Căutăm Coordonator ...

26-05-2021

Fundația Progress caută pent...

Elevii de liceu își dezv...

12-05-2021

Proiectul Ucenic Electrician, ...

GDPR Fundația Progress &#...

GDPR Fundația Progress &#...

28-04-2021

Ne bucură fiecare colaborare,...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro