iun.10

Inițiativa națională CODE Kids – Un nou an

Categorii //Fara Categorie

“CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, inițiativa națională care are rolul de a crea o mișcare de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale, se află la începutul unui nou an de activitate.

Unul dintre obiectivele proiectului a fost nu numai atins, ci și depășit. Proiectul a fost extins în alte 10 județe din țară, iar rezultatele noastre actuale cuprind peste 3.000.000 de linii cod scrise de copii ce învață în continuare bazele programării, într-un mod interactiv, de tip action learning.

1000. 100. 14.

Este ușor să ajuți!Formularul 230 îți permite să redirecționezi 2% din impozitul pe venitul anual pentru susținerea cluburilor CODE Kids România!Îl poți descarca și completa aici: https://goo.gl/5K65xS Îți mulțumim pentru susținere! #CodeKidsRomânia

Publicată de CODE Kids pe Marţi, 12 martie 2019

În prezent, există 95 de cluburi de coding ce reunesc la activități săptămânale aproximativ 1300 de copii din 18 județe: Sălaj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Gorj, Argeș, Vrancea, Tulcea, Galați, Hunedoara, Caraș-Severin, Harghita, Brașov, Neamț, Iași, Constanța, Bacău, Arad.

„Proiectul a depășit cu mult ceea ce ne așteptam, când s-au lansat primele cluburi, în primăvară lui 2017. Copiii nu mai învață doar programare în bibliotecile publice, ci am creat o mișcare în care copiii, bibliotecarii și părinții își doresc să facă parte din rețeaua cluburilor CODE Kids pentru că aici își dezvoltă competențe digitale, de robotică și în general, STEM. În cluburile CODE Kids se învață munca eficientă în echipă, se exersează oferirea de feedback constructiv precum și alte competențe care pot aduce un plus de valoare în comunitate.” Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

Partenerii cred în inițiativa națională promovată de proiectul CODE Kids, prin intermediul căreia copiii se pregătesc să întâmpine viitorul cu optimism.

Prin urmare, mulțumim: Orange, Société Générale, Simplon România, CEZ Vânzare, Alpha Bank și Institutului ASPEN România, că rescriu, împreună cu echipa Fundației Progress, Asociația ETIC și bibliotecile publice din România, viitorul copiilor din mediul rural.

*Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress