mai20

Inițiativa națională CODE Kids – Un nou an

Categorii //Stiri

Inițiativa națională “CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” se află la începutul unui nou an de activitate, cu noi realizări și rezoluții. 

Anul acesta, proiectul s-a extins în alte 10 județe, 95 de cluburi de coding reunind la activitățile săptămânale aproximativ 1300 de copii din 18 județe: Sălaj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Gorj, Argeș, Vrancea, Tulcea, Galați, Hunedoara, Caraș-Severin, Harghita, Brașov, Neamț, Iași, Constanța, Bacău, Arad. În comparație cu anul anterior, numărul copiilor ce fac parte din acest proiect s-a dublat, iar obiectivul final este aproape atins, numărul județelor în care există cluburi de coding, depășind obiectivul inițial de 15. Ne propunem ca în continuare să formăm peste 100 de cluburi de coding în mediul rural, ce vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale și STEM a peste 2000 de copii.

Acestei mișcări de coding, i s-au alăturat ambasadori, care transmit mesaje motivaționale tinerilor implicați în proiect: Vlad Măcelaru, CEO Clark și Mihai Raneti, CEO CyberSwarm.inc.

Susținerea copiilor a fost prezentată în scurte secvențe video, realizate de 2 dintre aceștia și fiecare oferă motive pentru care tinerii ar trebui să învețe programare de bază. 

Vlad Măcelaru îi felicită pe copii pentru implicarea lor activă și le transmite cu entuziasm că ei reprezintă viitorul!

 „Vă felicit că ați început să scrieți primele programe, cu mânuțele și cu mințile voastre”, „Voi sunteți viitorul și îl construiți acum!”.

Cel de-al doilea ambasador, Mihai Raneti, susține că: „doar tehnologia îi poate ghida pe copii către job-urile viitorului”, accentuând sloganul inițiativei: „Rescriem viitorul copiilor”, cu alte cuvinte îi ajutăm să își scrie singuri povestea la care visează și îi îndemnăm să viseze mai departe.

CODE Kids a început un nou an de activitate intensă, în care se prevăd mai multe realizări și un obiectiv atins cu desăvârșire: peste 2000 de copii înscriși în proiect, 115 cluburi de coding și nenumărate linii de cod scrise de tinerii entuziasmați de lumea tehnologiei. Extinderea în 15 județe din țară a fost depășită, Cluburi CODE Kids sunt prezente acum în 18 județe.

Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

  • Tags:

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress