mai02

InfOlanda: întrebați un bibliotecar!

Categorii //Stiri

Ambasada Olandei, în parteneriat cu Fundația Progress și Bibliotecile Județene din:  Suceava, Galați, Sibiu, Bacău, Mureș, Maramureș, Timiș, Brăila implementează în perioada aprilie-august 2016, acțiunea InfOlanda: întrebați un bibliotecar!. Acesta face parte din Proiectul privind mobilitatea forţei de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014.

Scopul proiectului este acela de a informa cetățenii români interesați de munca în Olanda privind necesitatea unei bune documentări înainte de plecare. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi prevenirea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsura de cunoaşterea drepturilor, obligaţiilor, oportunităţilor şi riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda.

InfOlanda: întrebați un bibliotecar! urmărește utilizarea potențialului bibliotecarilor locali, precum și a spațiului disponibil în biblioteci, ca loc de referință în comunitate unde pot fi accesate informații și materiale utile în documentarea deciziei de a lucra în străinătate.
În acest scop, Bibliotecile Județene au misiunea de a organiza o serie de sesiuni județene de instruire a bibliotecarilor locali din localitățile selectate (aproximativ 224 de localități) pentru a oferi informații de bază cu privire la condițiile de viață și de muncă din Olanda, precum și la instituțiile care pot oferi sprijin în aceste demersuri.

Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, împreună cu agențiilor lor teritoriale, reprezintă parteneri cheie în cadrul acestui proiect.

Informaţii privind viaţa şi munca în Olanda se regăsesc şi pe www.muncasiviatainolanda.nl și www.facebook.com/MuncasiViatainOlanda

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress