Doi dintre membri echipei Progress Foundation, au plecat din nou în vizită la cluburile CODE Kids din țară.

De data aceasta, Alin Grămescu și Robert Pelin sunt prezenți în județul Gorj. Am ținut legătura cu Robert pentru a afla detaliile călătoriei, dar și perspectiva lui în rol de Development and Outreach Coordinator, despre evoluția copiilor imolicați în proiecte.

1.Care sunt cluburile CODE Kids ce se regăsesc pe lista de vizite? 

Am fost în vizită la: Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Țicleni, Biblioteca Județeană și Tăntăreni.

2. Ce atitudine au copiii, în general, atunci când îi vizitați? 

Copii sunt foarte entuziasmați de vizite. Pentru ei este o experiență plăcută să poată vorbi cu noi, sunt foarte curioși să afle ce se întâmplă în proiect și privesc vizita noastră cu bucurie.

3. Voi luați contact direct cu mediul în care trăiesc și învață copiii, cum vedeți voi impactul pe care îl au proiectele în evoluția lor? 

De la vizită la vizită vedem o schimbare. Când îi vizităm pentru prima dată sunt puțin timizi și nu vorbesc foarte mult. Deja de la a două vizită sunt mai deschiși, ne povestesc mai multe lucruri și sunt mai curajoși. Vedem o diferența și în modul în care explică proiectul. Înțeleg mai bine în principiu. Din discuțiile cu bibliotecarii, am observat că ei își dezvoltă și calitățile de relaționare cu ceilalți colegi.

CODE Kids a început un nou an, cu noi provocări, dar și surprize.Proiectul Școala de Reporteri se apropie de final, iar rezultatele sunt uimitoare. Copiii au realizat podcast-uri și video-uri în care abordează Obiectivele Globale într-um mod origial, dar care denotă seriozitate și profesionalism.