Improvizația aplicată devine cel mai nou instrument de dezvoltare pentru 300 de tineri din programul Ucenic Electrician
Activitățile extracurriculare și pregătirea pentru viitor continuă să facă pereche bună în programul Ucenic Electrician. La fel o demonstrează și cei 300 de elevi înscriși, care formează o echipă responsabilă și implicată de viitori profesioniști, participând la ateliere de dezvoltare personală, bazate pe 3 direcții principale:
- Colaborare;
- Atitudine și încredere;
- Comunicare, adaptare, flexibilitate.
Începand din luna aprilie, am reluat atelierele de dezvoltare personală din programul Ucenic Electrician, sub o nouă formă: workshop-uri interactive de improvizație aplicată. Componenta cheie a procesului de învățare este interacțiunea dintre participanți, prin activități care unesc grupul și îi pregătesc pe tineri pentru a gestiona situații reale, în afara sălii de curs.
În programul Ucenic Electrician, pregătim adevărați specialiști de la care să învățăm constant și care să ne inspire să luăm cele mai potrivite decizii în activitatea noastră. Aceste ateliere reprezintă modul prin care îi ghidăm pe tineri să răspundă situațiilor cu care se confruntă, să lucreze deschis împreună și să își însușească abilități esențiale pentru viitor. – a transmis Eugen Butoarca, Director Executiv Distributie Oltenia.
Ce am învățat până acum?
Unul din lucrurile esențiale pentru succesul unui tânăr este capacitatea de a lucra în echipă și de a colabora. Prima sesiune s-a concentrat pe conștientizarea și dezvoltarea unor abilități în această direcție:
- Activitate: Salutul în 4 feluri
Lecția învățată: Starea noastră de spirit depinde de noi și o poate influența pe a celorlalți
- Activitate: Hipnoza columbiană
Lecția învățată: E important să asculți înainte să vorbești și să ai grijă de ceilalți
- Activitate: Poveste cu DA și NU
Lecția învățată: E important sa spui DA provocărilor pentru a putea învăța și crește
O metodă suplimentară de a atinge excelența: atelierele The Duke of Edinburgh’s Award
În completarea atelierelor de improvizație, continuăm derularea Programului Award, oferit de Fundația The Duke of Edinburgh și susținut de partenerii Adrem și EnergoBit. Cu sprijinul Liderilor Award (profesorii și mentorii Distribuție Oltenia), elevii parcurg împreună activități de dezvoltare, precum:
- sprijinirea unor grupuri vulnerabile prin inițiative de voluntariat;
- îmbunătățirea performanței într-un anumit sport sau activitate fizică;
- participarea la o experiență de aventură în aer liber.
Componenta de educație non-formală rămâne în centrul acțiunilor de formare din programul Ucenic Electrician, derulate alături de parteneri din arii diverse: Fundația Progress, Fundația The Duke of Edinburgh, Adrem sau EnergoBit. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesați: www.ucenicelectrician.ro/.
Divizia Oameni și Brand
Distribuție Oltenia
- Tags: