Despre noi

Cine suntem

Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație.

Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente.

Misiune & Viziune

Misiune

Contribuim la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile și ajutăm oamenii să fie mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație.

Viziune

Viziunea Fundației Progress este de a potența talentele adulților și a copiilor pentru ca aceștia să-și dezvolte competența, încrederea și creativitatea prin noi abilități, rețele puternice, un acces mai mare la resurse și încredere în sine. Noul slogan al fundației este „Dreamers and Doers United”, semnificând visul nostru dublat întotdeauna de acțiuni specifice care produc schimbare în comunități, menită să genereze progresul copiilor și al adulților cu care lucrăm.

Valori

Respect pentru toate vocile, Incluziune, Informare proactivă, Responsabilitate, Profesionalism, Lucrul în parteneriat, Spirit de echipă, Învățare permanentă, Agilitate, Reziliență.

Echipa

Gheorge Crișan

Președinte

Camelia Crișan

Director Executiv

Laura Sgârcitu

Director Executiv Adjunct, Manager de Proiect

Diana Vintilă

COO, Manager de Proiect

Claudiu Gherman

Manager de Proiect

Narcis Lunceanu

Manager de Proiect

Carlos Catană

Coordonator Tehnic

Daniel Pasăre

Coordonator Alumni

Adriana Dumitru

Asistent Manager

Mircea Stan

Expert Monitorizare și Rapoarte

Bianca Ionescu

Expert Tehnic Implementare

Lavinia Dinescu

Expert Tehnic Implementare

Monica-Elena Cotei

Manager Comunicare

Oana Trifan

Specialist Comunicare

Patrisia Moraru

Specialist Comunicare

Recunoaștere și Premii

Code Kids

  • Prezențe multiple în media – la ProTV (IlikeIT), Ziarul Financiar, BIZ magazin, republica.ro (podcastul de fapte bune), etc.;
  • Premiul 3 la Gala Societății Civile 2023, categoria Educație și Învățământ.
  • Cea mai mare inițiativă STEM la nivel național, exemplu de bune practici.
  • Am oferit input pe programul de dotare al sistemelor de biblioteci publice prin PNRR, astfel că noul ghid al solicitantului prevede că bibliotecile care aplică la finanțări o pot face și în parteneriat cu un ONG.

Fete Neînfricate

  • Nominalizare de către Juriul Romanian PR Award 2023 la cea de-a XXI-a ediție a competiției cu proiectul nostru Fete Neînfricate

Parteneri și sponsori

Parteneri

Sponsori

Progress Foundation