iun.25

De la spații de colecție la creație. Tehnologia în bibliotecile publice.

Categorii //Stiri

Ce impact au acum bibliotecile publice în viața cetățenilor?

În epoca vitezei, tehnologia evoluează în fiecare moment. Bibliotecile publice au devenit locuri în care cetățenii pot învăța în mod practic domeniul digital, astfel încât, fiecare membru al societății să fie la curent cu noile schimbări.

Metoda de învățare prin procedeul STEM este practicată în biblioteci din întreaga lume.

În prezent, suntem martorii unui nou proces de evoluție digitală, noi tehnologii destinate învățării în secolul 21 sunt implementate în biblioteci cu scopul de a-i orienta pe tinerii ce abia încep să descopere lumea, spre o carieră în tehnologie.

CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice este un proiect ce are ca obiectiv principal instruirea tinerilor din mediul rural pentru a învăța în mod practic și interactiv limbaje de programare. 

Însă pe lângă beneficiul de a cunoaște HTML sau JavaScript, copiii dobândesc soft skill-uri esențiale ce includ problem solving, gândire rațională și analitică și un model de învățare continuă pentru întreaga viață.

Bibliotecile publice sunt în prezent dotate cu internet și computere ce pot fi folosite pentru studiul domeniului digital, iar nu numai în România, ci în biblioteci din toată lumea se utilizează acest sistem de învățare, bibliotecile având rolul unor centre de învățare continuă. 

Fie că se numește MINT, STEM, ȘTIM, Știința, Tehnologia, Ingineria și Matematica sunt materii esențiale în procesul de dezvoltare intelectuală a tinerilor de azi și de mâine, iar cum digitalizarea este un fenomen inevitabil, populația trebuie să se mobilizeze astfel încât să fie la curent cu noile tendințe și inovații. 


  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress