Cursuri de povestiri digitale pentru specialisti in educatie
Fundatia Progress organizeaza „Cursul de formare in metodologia Povestirilor Digitale” in 9 orase (Satu Mare, Ploiesti, Focsani, Baia Mare, Bacau, Constanta, Pitesti, Bistrita, Drobeta Turnu Severin), in cadrul proiectului Silver Stories (Povestiri de Argint) finantat de Uniunea Europeana prin programul Leonardo da Vinci.
Silver Stories (2013 – 2015) este un parteneriat ce cuprinde universitati si organizatii neguvernamentale din 6 tari, condus de catre Universitatea din Brighton (Marea Britanie), care vizeaza cercetarea si formarea de profesionisti in metodologia povestirilor digitale, implicarea partilor interesate si educatia, pentru a forma formatori din randul persoanelor care lucreaza cu grupuri vulnerabile din comunitate si persoane de vârsta a treia. Prin intermediul povestirilor digitale aceste categorii defavorizate pot folosi mijloacele tehnologiei informatice si ale internetului contribuind la cresterea abilitatii acestora de a integra mai bine in societate.
Povestirile se bazeaza pe experientele de viata proprii si au ca scop stimularea creativitatii si insusirea unor abilitati digitale. Ele pot avea si un efect terapeutic pentru ca permit impartasirea unei experiente personale intr-o maniera creativa, artistica. Povestirile pot contribui la pastrarea identitatii si memoriei culturale a comunitatilor, sunt surse de istorie orala sau ii ajuta pe povestitori sa relateze, sa se confrunte si sa integreze o experienta dureroasa.
In urma participarii la acest curs de povestiri digitale cursantii vor putea realiza in programul Windows Movie Maker o povestire digitala dupa un scenariu propriu, cu sunet si imagine si vor putea la randul lor sa foloseasca aceasta metoda in programele si activitatile lor viitoare.
Cursurile au o durata de 2 zile si se desfasoara pe tot parcursul lunii Martie 2015 si inceputul lunii Aprilie. Grupa de curs trebuie sa fie formata din 9 persoane. Cursurile se vor desfasura la sediile Bibliotecilor Judetene.
Calendar cursuri | Detalii: Camelia Crisan, camelia.crisan@progressfoundation.ro