mai25

Cu Școala de Reporteri prin țară

Categorii //Stiri

Pe lângă întâlnirile constante ale copiilor din proiectele Fundației, Ora să ȘTIM și CODE Kids, săptămâna trecută Școala de Reporteri a fost în deplasare. 

Școala de Reporteri este un proiect implementat de Progress Foundation în luna martie a acestui an, prin care copiii din mediul rural învăță să caute, să pregătească și să publice conținut relevant pentru localitățile în care locuiesc, în legătură cu Obiectivele Globale. Astfel, aceștia descoperă ce sunt Obiectivele Globale, SDG-urile, și care este importanța acestora în generația lor, dar și cum pot utiliza partea pozitivă a Social Media pentru a promova aceste obiective.

Obiectivele de dezvoltare durabilă incluse de ONU în anul 2015, pe agenda 2030, sunt în număr de 17 iar în raza lor de acțiune se află și România, ca stat membru al Organizației Națiunilor Unite. Pentru îndeplinirea acestor obiective, statele membre s-au angajat șă implementeze metode prin care să elimine sărăcia, foametea, să combată inegalitățile, discriminarea, nedreptatea la nivel juridic și să adopte măsuri sustenabile prin care să protejeze mediului înconjurător. 

Prin urmare, doi dintre membri echipei Progress Foundation au ajuns în județele Neamț și Vrancea și împreună cu grupuri de copii entuziaști, au realizat materiale creative demne de tineri viitori jurnaliști.

Am menținut legărura cu Alin Grămescu, managerul de proiect, pentru a afla detalii despre traseu:

„ Am ajuns în toate localitățile din județele Gorj, Vrancea și Neamț. Ne-am întâlnit cu 36 de reporteri cu scopul de a realiza împreună un video de promovare a Obiectivelor Globale. Copiii au scris un scenariu despre cum văd ei viitorul și ce fel de lucruri vor să schimbe în comunitatea lor. Am filmat împreună și la finalul fiecărui video, reporterii noștri au vrut să provoace o personalitate din lumea online-ului să înregistreze un mesaj despre Obiectivele Globale. 

Aceasta a fost a patra provocare. Urmează ca reporterii noștri să organizeze un eveniment în localitatea lor, la care să-și invite colegii și prietenii pentru a transmite mai departe ceea ce au învățat ei. ”

Tinerii reporteri își încep cariera frumos și vor avea oportunitatea să devină mentori la rândul lor. Materialele realizate de ei se pot găsi atât pe pagina de facebook Progress Foundation, cât și pe site-ul proiectului.

Le urăm succes, pentru că au dovedit cu fiecare nouă acțiune finalizată, că se pot autodepăși mai mult decât cred ei. Acei pași mici, încep să se devină salturi.

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress