oct.01

Concurs- Vă invităm să codați!

Categorii //Stiri

Bibliotecile publice pot câștiga un Aparat Foto Digital!

Participați la evenimentul EU Code Week în perioada 07-22 octombrie 2017!

Anul 2017 este marcat de un alt proiect al Fundației Progress, CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, aflat în curs de implementare din luna ianuarie. În cadrul proiectului peste 450 de copii din 29 de comunități vin săptămânal la bibliotecă și învață primii pași în programare.

Deoarece dorim să ajungem la cât mai mulți copii din cât mai multe localități care să desfășoare activități de programare la bibliotecă, vă invităm să ne fiți alături pe parcursul inițiativei europene EU Code Week și să puneți și biblioteca dumneavoastră pe harta acestei mișcări!

Veți deveni astfel bibliotecă parteneră care organizează un eveniment în cadrul inițiativei EU Code Week și automat înscrisă la extragerea unui aparat foto digital oferit drept premiu, cu ocazia activități(lor) desfășurate.

Pentru a participa, bibliotecile partenere trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

1.Bibliotecarul trebuie să înregistreze evenimentul organizat la bibliotecă pe pagina http://events.codeweek.eu/ astfel încât biblioteca să apară în lista de organizatori
2.Copii din comunitate trebuie să acceseze din bibliotecă o activitate de codare în limba română, de exemplu: https://studio.code.org/s/artist/stage/1/puzzle/1 sau https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tip_bar=home
3.După ce activitatea este finalizată, bibliotecarul trebuie să facă un printscreen cu rezultatul activității sau realizarea sarcinii.
4.De asemenea, bibliotecarul trebuie să surprindă în 2 poze copiii care participă și lucrează la calculator în cadrul evenimentului de programare de la bibliotecă.

5.În final, bibliotecarul va urca cele 2 poze cu copii împreună cu unul sau două printscreen-uri care reprezintă sarcinile realizate pe pagina sa de facebook sau pe cea a bibliotecii cu tag către paginile noastre de facebook (Fundația Progress și CODE Kids) și cu mențiunile #codeweek #Romania

Câștigătorul aparatului foto digital va fi desemnat cu ajutorul programului www.randompicker.com în data 25 octombrie 2017, iar acesta va fi donat prin contract bibliotecii câștigătoare.

***EU Code Week este o mișcare internațională de renume dedicată celebrării codingului și activităților desfășurate în jurul acestuia în întreaga Europă. Ideea este de a atrage atenția asupra programării și de a arăta tinerilor, adulților și vârstnicilor cum ideile pot prinde cu ajutorul codingului, totul pentru a demistifica aceste abilități și pentru a aduce oameni motivați împreună pentru a învăța. Inițiativa a fost lansată în anul 2013 de către Consilierii Tineri (Young Advisors) ai Agendei Digitale Europene.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa office@progressfoundation.ro sau pe pagina de Facebook a Fundatiei Progress!

Fundația Progress