sept.17

2 Cluburi CODE Kids se află pe podiumul Coder Dojo la concursul Coolest Project Tech Academy

Categorii //Stiri

Membri din 2 dintre cluburile CODE Kids se numără printre câştigătorii concursului online Coolest Project Tech Academy la secțiunea Mobile App, organizat de Coder Dojo.


Locul I a fost câștigat de 2 coderi din clubul Computer Kids, de la Biblioteca Municipală Medgidia, Localitatea Medgidia, Județul Constanța, înscris anul acesta în proiect.

Copiii, Venis Florin, Bratu Rares au creat conform descrierii lor: „Un joc pentru mobil în care se folosește accelerometrul pentru a număra câți pași face jucătorul. Personajul poate fi îmbrăcat cu diverse haine dintr-un magazin, sau in funcție de numărul de pași”.

Proiectul a fost realizat prin intermediul platformei de jocuri video Unity.

Evenimentul a adus multă bucurie în cadrul comunităţii lor. Premiul a fost considerat o surpriză plăcută pe care Biblioteca Municipală Medgidia a primit-o la a 70-a aniversare de la înființare. Suntem convinși că bibliotecile sunt cu atât mai frumoase, cu cât mai multe generații le trec pragul.


Pe locul al doilea, la aceeași secțiune, se află Wizards Code Club, de la Biblioteca Comunală Pietrari, Județul Vâlcea. 

Proiectul lor, „App Inventor și Agenda 2030” a îmbinat frumos programarea cu susținerea unei comunități, prin promovarea Obiectivelor Globale susținute de ONU pe agenda 2030.

Prezentarea proiectului sună astfel în viziunea Cosminei Anica, Laurei Simion, Gabrielei Tita: „În urma scrierii unui proiect intitulat “Biblioteca de semințe”, proiect ce se încadrează ODD 2 – Foamete “ZERO”, am implementat cerințele Pro Vobis în comunitatea pietrăreană, prin campanii de informare ce au avut ca scop cunoașterea de către cât mai mulţi locuitori ai comunei noastre a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă cuprinse în Agenda 2030. Prin folosirea acestei aplicații un număr de 300 de persoane au aflat despre Agenda 2030, despre promisiunile globale ce au ca scop principal dezvoltarea economică și socială într-un mod care protejează mediul înconjurător.”

Găsiți –>aici<– articolul articolul publicat de Coder Dojo.

Mulţumim doamnei Crina Popescu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Pietrari, domnului coordonator al proiectului coderilor, Venis Nelu şi doamnei bibliotecare Asan Neugis, coordonatoare a clublui Computer Kids Medgidia, pentru că susţin tinerii în descoperirea vocaţiei în domeniul tehnologiei.


Copiii pot schimba lumea, iar Coder Dojo le dezvăluie Alt Viitor, pe care noi, în CODE Kids, îl rescriem împreună cu ei.

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress