E musai sa-ti spunem...

aug.23

CODE Kids la Maratonul Olteniei

Categorii //Fara Categorie

În weekend-ul 31 august – 1 septembrie, în Râmnicu Vâlcea va avea loc ediția a 7-a a Maratonului Olteniei, un eveniment caritabil organizat de CEZ România.

Scopul evenimentului este susținerea a 3 cauze sociale, printre care și proiectul CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice, implementat cu sprijinul Fundației Progress. Celelalte 2 cauze sunt parte a comunității Vâlcene: Habitat for Humanity Romania – proiect de construire de case în comuna Văideeni si Crucea Roșie Vâlcea – echipamente si dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanță.

Ținutul Maratonului va avea și o secțiune destinată celor mici, anume Cursa Copiilor, o alergare de 5 km în care energia lor va fi folosită spre încurajarea unui stil de viață sănătos.

Cel mai mare parc din Râmnicu Vâlcea va include 13 zone tematice în care participanții, susținători și alergători, pot crea experiențe și nu numai. În cele 2 zile ale maratonului, echipa CODE Kids va fi prezentă în Parcul Zăvoi împreună cu membri ai cluburilor de coding, ce vor realiza experimente și vor discuta cu participanții despre activitățile desfășurate la bibliotecă în cadrul proiectului.

Experiment: Brațul Bionic
Zi de coding la bibliotecă
Muncă în echipă pentru construirea Robotului Humanoid

Conceptul abordat în cadrul maratonului este #energiepentrubine, astfel, participanții pot decide cărei cauze vor dona suma atribuită participării la eveniment, iar gazda, CEZ România, va dubla suma respectivă, astfel încât energia binelui să ajungă cât mai departe.

Pentru mai multe informații urmăriți site-ul Maratonului Olteniei 2019 și Comunicatul de presă.

Vă așteptăm pe 31 august și 1 septembrie în Ținutul Maratonului să #rescriemviitorulcopiilor împreună!

  • Tags:

Stiri

GDPR Fundația Progress &#...

GDPR Fundația Progress &#...

28-04-2021

Ne bucură fiecare colaborare,...

SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ ZI...

21-04-2021

Bibliotecile cresc comunităț...

Bibliotecari pentru mâine...

Bibliotecari pentru mâine...

16-04-2021

Reprezentanți de seamă s-au ...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro