feb.12

CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice: o privire în retrospectivă a anului 2019

Categorii //Stiri

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice va da curând startul noului an al activităților, însă nu înainte de a centraliza și celebra rezultatele obținute în 2019.

Inițiativa a reușit să adune aproximativ 1400 de copii, care sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie, de-a lungul anului 2019. Aceștia s-au întâlnit în cluburile din 18 județe, în cele 95 de biblioteci partenere ale proiectului CODE Kids. Față de anul 2018, numărul bibliotecilor publice participante a crescut considerabil, adăugându-se un număr de 34 de cluburi. De asemenea, în anul 2019, au avut loc aproximativ 3700 de întâlniri ale micilor coderi.

În anul care a trecut, proiectul CODE Kids a reușit să organizeze – împreună cu bibliotecile locale și județene- 14 Târguri de Știință, care au reușit să adune peste 1000 de pasionați de tehnologie. Desfășurat în perioada octombrie – noiembrie, evenimentul tematic a oferit micilor coderi prilejul de a-și expune creațiile din domeniul tehnologiei și de a le prezenta participanților. Aceștia au avut ocazia de a interacționa direct cu experimentele expuse și de a discuta pe larg cu expozanții, pentru a înțelege mai bine modul în care au fost puse în mișcare creațiile tehnologice.

Anul 2019 al activităților CODE Kids nu ar putea fi complet fără a menționa și sărbători toate reușitele micilor coderi. Astfel, copiii care sunt implicați activ în această inițiativă au reușit să urce pe podiumurile concursurilor internaționale precum Summer Code Club Challenge , dar și naționale, dintre care amintim: Coolest Project 2019, DaVinci Contest – Concursul de Inovație, Tehnică și IT și Super Coders 2019.

Mulțumim tuturor micilor programatori din cadrul cluburilor CODE Kids și bibliotecilor publice din România, cu ajutorul cărora echipa Fundației Progress reușește să rescrie viitorul copiilor din mediul rural!


Partenerii cred în inițiativa națională promovată de proiectul CODE Kids, prin intermediul căreia copiii se pregătesc să întâmpine viitorul cu optimism.

Prin urmare, mulțumim: Orange, Société Générale – European Business Services, CEZ Vânzare, Alpha Bank și Institutului ASPEN România, că rescriu, împreună cu echipa Fundației Progress, Asociația ETIC și bibliotecile publice din România, viitorul copiilor din mediul rural.

*Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress