În această perioadă, în care este necesar să #stămacasă, bibliotecarii CODE Kids au reușit să se adapteze rapid și să mute activitățile integral în mediul online. Astfel, cluburile CODE Kids din țară au început deja să ia legătura și să lucreze ca o echipă, pentru rezolvarea temelor, prin intermediul diferitelor platforme digitale.
Clubul „Code Bags” din comuna Sacu, județul Caraș-Severin, a avut prima întâlnire online încă din prima zi a săptămânii. Deoarece majoritatea copiilor au un smartphone, o tabletă sau un laptop, bibliotecarul Viorel Spaiuc a decis ca întâlnirea lor să aibă loc cu ajutorul aplicației Google Hangouts. Iar pentru că totul a decurs bine și copiii au fost încântați de întâlnirea video, aceștia se vor revedea, tot în format digital, vineri, 20 martie. Deși această perioadă este o provocare pentru noi toți, domnul bibliotecar a stabilit deja câteva obiective pentru a facilita munca la distanță a micilor coderi și pentru a consolida spiritul de echipă! Micii coderi vor putea prezenta rezolvarea temelor cu ajutorul aplicației Prezi și vor avea ocazia să joace împreună un joc online, o experiență pe care domnul bibliotecar a aplicat-o cu succes, în trecut, împreună cu copiii din comună.

Și doamna bibliotecar Crina Popescu a găsit alternative pentru întâlnirile CODE Kids ale grupelor de începători și avansați. „Wizard Code Club Pietrari”, din județul Vâlcea, a respectat întâlnirea săptămânală de marți, însă de această dată discuțiile au fost ținute pe grupul de Facebook. Săptămâna aceasta, micii coderi au studiat partea de hardware și au rezolvat tema cu succes, doamna bibliotecar fiind alături de ei la fiecare pas și chiar oferindu-le consiliere individuală. Atât grupele de începători, cât și cele de avansați, se vor întâlni vineri, în prima sesiune video CODE Kids Pietrari, pentru a discuta despre următoarele teme și provocări de coding.

Cluburile „Kids 4 Coding” și „The Champions at Coding” din municipiul Onești, Bacău, s-au întâlnit și ele online cu doamna bibliotecar. Copiii s-au văzut și au interacționat cu ajutorul funcției video, din cadrul platformei Facebook Messenger. Împreună cu doamna bibliotecar Alina Tenie, micii coderi s-au organizat pentru întâlnirile lor viitoare și au stabilit ce urmează să facă în continuare.

Chiar dacă sunt nevoiți să stea acasă, micii programatori împreună cu bibliotecarii coordonatori au acceptat provocarea primită și au găsit soluții pentru a continua activitatea de coding, chiar și în această perioadă. Totul va fi bine, #stamacasa și continuăm să #codamacasa!