apr.14

BIBLIOTECILE PUBLICE CA HUB-URI PENTRU CETĂȚENIE ACTIVĂ

Categorii //Fara Categorie, Stiri

6 biblioteci din România, Republica Moldova și Ucraina au demarat proiectul ”Bibliotecile publice ca hub-uri pentru cetățenie activă”, implementat de Fundația Progress, cu susținerea Black Sea Trust of Regional Cooperation.
Acest proiect își propune să creeze o rețea de suport, formată din biblioteci publice și ONG-uri, care vor sprijini întemeierea în biblioteci a unor spații publice pentru învățarea și practicarea cetățeniei active.

Implicarea civică a cetățenilor în comunitate poate conduce la schimbări semnificative ale modului în care societatea funcționează. Și, în final, acestea pot îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Pentru a deveni cetățeni cu adevărat activi, locuitorii din România, Republica Moldova și Ucraina au nevoie de spații în care să se întâlnească, unde să dezbată probleme de interes general și de un context în care să învețe, să facă schimb de idei, să comunice și să colaboreze. Iar bibliotecile publice sunt gazda perfectă!

Cele șase biblioteci care se vor implica în proiectul ”Bibliotecile publice ca hub-uri pentru cetățenie activă” sunt: Biblioteca Publică Raională  “IPS A. Plămădeală” Hîncești și Biblioteca Raională “D. Cantemir” Ungheni, din Republica Moldova; Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, din România și Biblioteca Centrală „Lesya Ukrainka”din orașul Lviv și Biblioteca științifică universală regională Lugansk, din Ucraina.

Primele webinarii au fost notate în calendarele trainerilor și ele vor contribui la crearea unei rețele internaționale de suport pentru bibliotecile și organizațiile implicate, la creșterea abilităților de încurajare și de dezvoltare a cetățeniei active, inclusiv în perioade de criză. În sesiunile de instruiri digitale se va discuta despre cele mai bune practici, utile în promovarea implicării civice și a culturii democratice.

Pentru rezultate de succes, implicarea autorităților locale este esențială. Investiția în noi tehnologii și instruirea eficientă sunt principalii factori care pot face ca bibliotecile publice să devină actori civici importanți, la nivel de comunitate. Astfel, serviciile de bibliotecă publică modernă vor putea asigura și participarea democratică informată.

Stiri

Fundația Progress și Fun...

Fundația Progress și Fun...

18-09-2024

Fundația Progress și Fundaț...

Echipa de cercetare a Fund...

Echipa de cercetare a Fund...

04-09-2024

Avem plăcerea să vă prezent...

Echipa de cercetare a Fund...

Echipa de cercetare a Fund...

02-09-2024

Echipa de cercetare a Fundați...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress