apr.21

SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ ZIUA BIBLIOTECARULUI LA EVENIMENTUL ONLINE ”BIBLIOTECILE CRESC COMUNITĂȚI”

Categorii //Stiri

Bibliotecile cresc comunități, 23 aprilie, 10:00 – 12:00 | Ziua Bibliotecarului în România| World Book Day

“When in doubt, go to the library.” Ce înseamnă biblioteca pentru o comunitate? Loc de învățare și informare. Sursă de inspirație. Spațiul în care găsești sprijin sau încurajare. Ocazii de socializare. Generator de idei și proiecte care susțin comunitatea.

Pe 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului în România și Ziua Mondială a Cărții, British Council România, Fundația Progress și Romania EduCaB te invită să descoperi magia pe care bibliotecile publice pot să o aducă în comunitățile rurale și rolul esențial pe care îl joacă în educația, viața socială și dezvoltarea unei comunități.

🔜 FACEBOOK Host pages: Fundația Progress, CODE Kids, British Council Romania, Romania EduCaB

🌐 LIVE de la 10.00 , ne luăm inspirația explorând trei inițiative care sprijină bibliotecile să devină active cu impact în comunitate – My English Library, CODE Kids și Romania EduCaB -, iar apoi continuăm cu o discuție moderată de Claudia Șerbănuță cu bibliotecari din comunități rurale sau mici urbane care, prin servicii și activități inovative, contribuie la dezvoltarea comunităților lor.

––

Partea 1 – Comunitățile sprijină biblioteci

📗My English Library, programul din cadrul English for the Community derulat de British Council România și Romanian-American Foundation a adus materiale în limba engleză în 13 biblioteci rurale, conectându-le cu școlile și profesorii din comunitate pentru a susține educația și în afara clasei (Alina Constantinescu, Project Manager, British Council Romania)

📙CODE Kids derulat de Fundația Progress urmărește să creeze o mișcare de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității cu soluții digitale (Ovidiu Ana, Director Dezvoltare, CODE Kids)

📘EduCaB, – inițiativa care ajută bibliotecile publice să devină centre de resurse pentru comunitățile locale, oferind platforma instituțională pentru ca diverse organizații și grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză (Ana-Maria Chifor, Coordonator Brăila EduCaB)

––

Partea 2 – Bibliotecile cresc comunități

🙌O discuție cu bibliotecari din comunități rurale sau mici urbane care, prin servicii și activități inovative, contribuie la dezvoltarea comunităților lor. Pornind de la nevoile existente în comunitățile din țară, vom discuta despre plusvaloarea adusă de bibliotecile publice active, care își actualizează permanent abordările educaționale și investesc în dezvoltarea aptitudinilor comunității. De la abilități digitale, la socializare în perioada pandemiei, bibliotecile active schimbă vieți și întăresc comunități.

🎤Facilitator: Dr. Claudia Șerbănuță, Manager Dezvoltare Comunitară, Fundația Progress

Eveniment organizat de British Council Romania în parteneriat cu Fundația Progress și Romania EduCaB.

Stiri

Luna iunie cu #Progress: l...

Luna iunie cu #Progress: l...

28-06-2024

Dr. Camelia Crișan, CEO al Fu...

Fundația Progress anunț...

Fundația Progress anunț...

20-06-2024

Fundația Progress a demarat ...

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress