apr.16

Bibliotecari pentru mâine – Idei inovatoare pentru biblioteca ta!

Categorii //Stiri

Reprezentanți de seamă s-au întâlnit și au împărtășit idei inovative pentru dezvoltarea bibliotecilor publice și a comunităților locale la evenimentul Bibliotecari pentru mâine!

Conferința online de două zile, organizată de Fundația Progress în parteneriat cu Institutul Goethe București, a reunit prezentări ale proiectelor moderne din bibliotecile publice din România și Republica Moldova, cât și dezbateri și discuții libere pornind de la materialele prezentate.

Participanții la eveniment s-au lăsat inspirați de Dr. Hannelore Vogt, Director la Biblioteca Publică Köln, și de sesiunea „Bricolează și încearcă!”, care surprinde provocările întâmpinate de bibliotecile publice și setarea unor obiective creative pentru a le depăși. Poți urmări materialul integral aici.

Dr. Camelia Crișan, cercetător la Fundația Progress, a prezentat proiectul „Cercuri de învățare” și rolul acestora atât, în dezvoltarea comunităților și a individului, cât și a bibliotecilor publice. Poți găsi aici prezentarea despre Cercurile de învățare și poți descoperi aici prezentarea din cadrul sesiunii Povești cu tâlc despre educația adulților.

Invitații evenimentului bibliotecari pentru mâine au discutat și prezentat idei de bune practici în biblioteci, precum sesiunea „Biblioteca verde a Institutului Goethe București – a trăi sustenabil” susținută de Susanne Teichmann – Director al Departamentului de Informații și Bibliotecă Institutul Goethe București – cât și alte idei inovative, prezentate de invitații noștri: Dr. Mariana Harjevschi – Director la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” Chișinău, Olimpia Bratu – Director la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, Ovidiu Ana – Director de Dezvoltare Fundația Progress și Dr. Conf. Univ. Lidia Kulikovski – Director Adjunct Cercetări și Inovații la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” Chișinău.

Dacă nu ai reușit să participi la evenimentul online, găsești mai jos înregistrările sesiunilor.

Descarcă arhiva cu poze, realizate de Graphic Dealer, apăsând butonul de mai jos.


Stiri

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

Raport Anual 2023: Gratitu...

25-03-2024

”Anul 2023 a fost unul memor...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress