oct.15

Biblioteca Orășenească Petrila câștigătoare la Summer Code Club Challenge

Categorii //Fara Categorie, Stiri

Această vară s-a dovedit a fi foarte productivă pentru membrii clubului CODE Kids Petrila. 

Pe lângă întâlnirile săptămânale din cadrul programului CODE Kids, copiii, împreună cu doamna bibliotecar Oana Bălănescu, au decis să participe la o nouă inițiativă prin care știau că vor învăța foarte multe.

Propunerea a venit din partea doamnei profesoare de fizică de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, Petrila, coordonator al echipei clubului de robotică a tinerilor din oraș, dar și promoter STEM în comunitate. Prin interesul dânsei pentru domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, evenimentele comunității Element14 au ajuns și la Biblioteca Comunală Petrila. 

Summer Code Club, a fost un eveniment organizat de Element14, în cadrul căruia, copiii din CODE Kids au lucrat împreună cu tinerii din clubul de robotică de la Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila.

Summer Code Club este o iniţiativă internaţională de promovare a coding-ului în rândul tinerilor, cu participanţi din multe colţuri ale lumii:

 • Cambridge, UK
 • Londra, Uk
 • Fort Lauterdale, USA
 • Florida, USA
 • State Puebla, Mexic
 • Perugia, Italia
 • Bangalore, India
 • British Columbia, Canada
 • Washington, USA

Clubul First Line Petrila are în alcătuire: 2 ambasadori și 15 membri pasionați de programare și tehnologie.

Competiţia Summer Code Club a avut 2 etape și s-a desfășurat de pe 15 iunie, până pe 30 august, iar First Line Petrila s-a aflat pe podiumul câștigătorilor de fiecare dată.

 1. Prima etapă: au câştiat locul al doilea, pe locul 1 clasându-se echipa Cambourne Electronics and Robotics Club, din Cambridge, United Kingdom. 
 1. A doua etapă : locul I, unde au avut parte de o provocare: inventarea propriului lor Joc, iar entuziasmul, pasiunea şi munca depusă pentru realizarea acestei activități au fost răsplătite cum se cuvine.

Prima etapă a concursului pe data de , în afara întâlnirilor săptămânale de coding din programul CODE Kids, membri ai clubului de robotică au venit la biblioteca din Comuna Petrila pentru a lucra la The Kitronik Inventor’s Kit, materialele primite din partea organizatorilor concursului și la postările pentru blogul micro:bit

În video-ul de mai jos este surprins un experiment realizat de ei în procesul de pregătire pentru competiție: https://www.element14.com/community/community/stem-academy/microbit/blog/2019/09/17/embedded-video-player.jspa?autoplay=false&mediaID=30569&fixedPlayerSize=false&setSizes=true&width=740

Un alt eveniment la care coderii au participat, Meet and Code, a adus la Biblioteca Comunală Petrila o imprimantă 3D și o tabletă grafică, de care se vor bucura multe alte generații de viitori programatori. Participarea la competiția Meet and Code s-a realizat în colaborare cu directorul Clubului Copiilor Petrila, iar presa locală a fost de asemenea informată cu cele 4 ateliere la care au participat copiii.

Atât doamna bibliotecar, cât și copiii, sunt de părere că au avut o vară memorabilă, aglomerată, dar foarte productivă, iar aceste evenimente nu îi determină decât să fie și mai implicați!

„Dacă nu exista CODE Kids, nu exista Summer Code Club”, a declarat doamna bibliotecar, coordonatoare a clubului CODE Kids Petrila.

Încurajăm toate cluburile noastre să trăiască astfel de experienţe prin implicare în diverse iniţiative, chiar internaţionale.

Mai multe informații în articolele realizate de ei pe blogul Element14 Community https://www.element14.com/community/community/stem-academy/microbit/blog/2019/09/28/i-caught-you-killer-the-next-grand-prize-of-10x-raspberry-pi-petrila-ro

Clasamentul poate fi găsit în link-ul următor de pe blogul Element14 Community https://www.element14.com/community/docs/DOC-92809/l/microbit-summer-code-club-challenge-winners-announced

 • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress