nov.22

A treia ediție a Târgului De Știință s-a încheiat!

Categorii //Stiri

Târgul de Știință, eveniment tematic din cadrul proiectului „CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, a ajuns anul acesta la a treia ediție și a reușit să adune, în bibliotecile din cele 6 județe participante, peste 1000 de pasionați de tehnologie.

Desfășurat în perioada octombrie – noiembrie, Târgul de Știință 2019: Ediția Tech a oferit micilor coderi prilejul de a-și expune creațiile din domeniul tehnologiei și de a le prezenta participanților. La rândul lor, aceștia din urmă au avut ocazia de a interacționa direct cu experimentele expuse și de a discuta pe larg cu expozanții, pentru a înțelege mai bine modul în care au fost puse în mișcare creațiile tehnologice.

Târgul de Știință 2019 – Sălaj

În cadrul Târgului de Știință – din județele Vrancea, Vâlcea, Sălaj, Neamț, Gorj și Argeș – s-au înscris un total de 11 cluburi Code Kids de începători și 25 de cluburi de avansați, care au reușit să uimească participanții cu un număr de 72 de proiecte creative.

Târgul de Știină 2019 – Vrancea

Scopul acestui eveniment este acela de a crea o mișcăre de coding și STEM, prin care copiii, tinerii și bibliotecarii din mediul rural și urban mic să își dezvolte competențele digitale și să se implice în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Astfel, activitățile de formare și atelierele organizate, în cadrul acestui proiect, doresc să deschidă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare.

Târgul de Știință – Argeș

Ne bucurăm nespus că un număr mare de participanți a fost prezent la cea de-a treia ediție a Târgului de Știință și așteptăm cu nerăbdare să vedem proiectele  creative de anul viitor!


Partenerii cred în inițiativa națională promovată de proiectul CODE Kids, prin intermediul căreia copiii se pregătesc să întâmpine viitorul cu optimism.

Prin urmare, mulțumim: Orange, Société Générale – European Business Services, CEZ Vânzare, Alpha Bank și Institutului ASPEN România, că rescriu, împreună cu echipa Fundației Progress, Asociația ETIC și bibliotecile publice din România, viitorul copiilor din mediul rural.

 *Inițiativa națională CODE Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România.

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

03-06-2024

Fundația Progress anunță la...

Ziua Națională a Educaț...

Ziua Națională a Educaț...

11-04-2024

BCR, prin Școala de Bani, cel...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

CODE Kids la IQ Digital Cr...

27-03-2024

În data de 28 martie, 4 clubu...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress