oct.31

134 de evenimente CODE Kids la Europe Code Week

Categorii //Stiri

În perioada 5-20 octombrie 2019, a avut loc inițiativa care promovează coding-ul la nivel european, Europe Code Week, unde cel mai extins proiect al Fundației, CODE Kids, s-a regăsit de multe ori pe lista participanților.

În comparație cu anul anterior, numărul de evenimente realizate în cluburile CODE Kids a crescut considerabil.

În 2018, membrii cluburilor CODE Kids, au organizat 74 de evenimente de promovare a conding-ului în comunitățile lor, care au fost integrate în acțiuni de promovare realizate alături de părinți, prezentări în școli, activități alături de copii care nu fac parte din CODE Kids și promovări dinamice în cadrul târgurilor de știință, organizate în această perioadă.

Anul acesta, în cluburile CODE Kids au fost organizate 134 de evenimente în comunităţile locale şi regionale. Fiecare club a sărbătorit această săptămâna europeană a coding-ului altfel, prin diferite tipuri de activităţi:

  • desfăşurate alături de părinţi
  • de mentoring 
  • de promovare a conding-ului în comunitate.

Implicarea asertivă a bibliotecarilor și membrilor cluburilor cu activități bonus va fi premiată. Detaliile vor fi comunicate la nivel intern, iar beneficiarii direcți vor fi bibliotecile.

Cele mai multe dintre activități s-au desfășurat în cadrul bibliotecilor publice, în care coderii i-au introdus pe participanți în mediul lor natural și le-au demonstrat de ce le place atât de mult ceea ce fac.

Implicarea activă a bibliotecarilor și copiilor din cluburile CODE Kids în mișcarea Europe Code Week, este o dovadă clară că această inițiativă națională poate deveni, la rândul ei, o inițiativă europeană. Echipa CODE Kids consideră că această idee este validă, iar partenerii cred, de asemenea, în impactul pe care îl poate avea acest proiect în cât mai multe comunități.

Anul viitor, impactul CODE Kids în Europe Code Week va fi și mai mare, iar numele proiectul va fi întâlnit de organizatori de și mai multe ori. 

„We are CODE Kids, and coding makes us do even more.”

  • Tags:

Stiri

Fundația Progress lanseaz...

Fundația Progress lanseaz...

30-01-2024

Fundația Progress lansează u...

Proiectul GirlPower Networ...

Proiectul GirlPower Networ...

11-01-2024

Proiectul GirlPower Network ...

Cele mai frumoase momente ...

Cele mai frumoase momente ...

30-12-2023

La final de an, tuturor ne pla...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro

Fundatia Progress detine drepturile legale privind intreg continutul site-ului incluzand fara limitare: forma si modalitatea de prezentare, grafica si informatiile oferite.
Acestea sunt protejate prin legislatia in vigoare privind drepturile intelectuale.
Fundația Progress