E musai sa-ti spunem...

Oct08

Vizită a Ambasadorului SUA în clubul CODE Kids, Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara

Categorii //Stiri

Printre organizări ale Târgurilor de ştiinţă din această toamnă şi programări ale evenimentelor Europe Code Week, în cluburile CODE Kids au loc și vizite speciale.

Ieri, 3.10.2019, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm a ajuns în clubul CODE Kids de la Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara, orașul Deva.. Alin Grămescu, reprezentantul CODE Kids și totodată, Progress Foundation, a discutat cu domnul Ambasador despre activitățile de coding și STEM desfășurate în cadrul bibliotecilor publice din România și despre viitorul celor peste 1400 de copii ce fac parte în prezent din proiect. 

Discuția a avut în centru impactul proiectului în viața tinerilor din mediul rural și următorii pași pe care Progress Foundation îi va face, pentru a aduce în continuare valoare în comunitate.

Copiii au pregătit demonstrația lor de coding pentru Domnul Ambasador, și mai mult decât atât, au purtat chiar ei un scurt dialog cu vizitatorul special. 

Această experiență va fi memorabilă nu numai pentru cei mici, care au avut șansa de a cunoaște o personalitate importantă chiar la ei în bibliotecă, ci va rămâne și în istoria CODE Kids.

Ziua anterioară acestui eveniment, domnul Ambasador ajuns la Biblioteca Orăşenească Reşiţa, tot în judeţul Hunedoara. Aici a fost întâmpinat cu aceeaşi căldură de membrii unui alt club CODE Kids şi de conducerea bibliotecii.

Îl așteptăm cu mult drag pe domnul Ambasador Hans Klemm și în alte vizite, poveștile scrise în proiectele Fundației Progress sunt multe, și așteaptă să fie spuse. 

Fiecare poveste, reprezintă o nouă carte din biblioteca pe care un copil o construiește și amenajează întreaga viață. Nu este o bibliotecă județeană, municipală, orășenească, comunală sau publică, ci mai diferită, poartă numele de educație.

Stiri

Căutăm coleg!

23-01-2020

Vrei să fii purtatorul de mes...

Micii Coderi ne-au vizitat...

Micii Coderi ne-au vizitat...

08-12-2019

Cluburile CODE Kids din Pietra...

SuperCoders 2019 – provo...

27-11-2019

Anul acesta, Cluburile „CODE...

Strada Transilvaniei, nr 24, Cladirea alba, biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 010798

Tel

Email: office@progressfoundation.ro