E musai sa-ti spunem...

mai02

IQads: [Cum promovezi binele] Camelia Crișan (Fundația Progress): Ai noștri frați români donează în continuare cei mai mulți bani la biserici. Pare că grija față de viața de apoi e mai mare decât cea față de viața reală

Categorii //Stiri

Această abordare, a vieții de aici și cea de după, poate fi schimbată doar prin educație, spune Camelia Crișan, Director Executiv Fundația Progress, care și-ar dori să vădă o mișcare asociativă comună, solidară a tuturor actorilor non-profit care să schimbe această mentalitate a binelui din ceruri și să orienteze lumea spre binele de pe pâmânt.

Cei de la Progress chiar cu asta se ocupă: ajută oamenii să fie mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Îi ajută acum, cu gândul la viitor. Un viitor in care fiecare om este membru al unei comunitati careia ii pasa. Concret, unul dintre cele mai importante proiecte al fundației este Coding Kids, care a pornit de la o întrebare: cum se poate crește numărul de copii care trec de evaluarea națională, ca să se îndrepte spre o carieră utilă în viitor? Au înființat cluburi în care copiii din rural să deprindă bazele codingului și a unor abilități STEM, cluburi care funcționează în biblioteci publice.

 

Au 6 membri în echipă și 68 de voluntari. Când au început, în 2002, vârsta medie a voluntarilor era 15-16 ani. În prezent, din ce în ce mai multe persoane mature sunt interesate de experiența muncii pentru comunitate. Camelia Crișan povestește despre cum a evoluat cultura voluntariatului în România, deschiderea românilor față de acțiunile de caritate, dar și despre obstacolele ONG-urilor și felul în care guvernarea actuală a demonizat în fiecare seară la televizor organizațiile neguvernamentale. Ea crede că ONG-urile trebuie să facă front comun și să arate, acum mai mult decât oricând, cu date și povești individuale ce fac pentru comunitățile lor.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul IQads: https://goo.gl/XQGnz4

Stiri

GRATUIT: REDIRECȚIONEAZĂ...

15-11-2021

Dacă ești o societate comerc...

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

04-11-2021

Cea de-a doua ediție a Târgu...

Wiki Loves România, iar t...

Wiki Loves România, iar t...

21-10-2021

Participă la Wiki Loves Roman...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro