E musai sa-ti spunem...

apr.04

Întâlnirile județene Neamț-Vrancea

Categorii //Stiri

 

În perioada 23-25 martie 2018, la  Piatra Neamţ şi Focşani, Fundația Progress a organizat împreună cu Asociaţia ETIC un training pentru cei mai noi membri ai proiectului CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice: ambasadorii grupelor de coding şi bibliotecarii acestora.

Prin această întâlnire am urmărit ca noii ambasadori şi bibliotecari intraţi în proiectul CODE Kids să înţeleagă care este structura proiectului, care sunt rolurile lor şi cum pot să colaboreze pentru a menţine echipele din grupele de coding motivate, cum primesc temele şi cum pot să monitorizeze rezultatele acestora.

Trainingul le-a oferit bibliotecarilor şi ambasadorilor grupelor de coding noţiuni despre:

  • Realizarea conturilor de Gmail, Google Drive şi Code.org;
  • Coordonarea şi monitorizarea grupelor de coding;
  • Comunicarea acţiunilor şi temelor pe grupurile de Facebook ale proiectului;
  • Comunicare cu părinţi, media şi alţi actori interesaţi.

 

Şi pentru că o reţea care îşi propune să producă o schimbare se formează şi dincolo de sala de training, copiii au profitat de zăpada de afară şi au plecat la o plimbare cu telecabina în Piatra Neamț respectiv au făcut o vizită în sala de cinema la Focșani, fiindcă lucrurile utile se pot învăţa şi prin joacă.

“Pentru a le crea o experiență memorabilă participanților la acest curs, ne-au fost aproape și oameni frumoși ai Vrancei, care cred în visurile copiilor și în capacitatea bibliotecilor publice de a schimba în bine comunitatea în care trăim. Mulțumim în numele copiilor cinematografului Happy Cinema, Pensiunii RIX Rooms Focșani și Carreforur Focșani, pentru toate bucuriile și surprizele dăruite!” – Margareta Tătăruș, coordonator al proiectului pentru județul Vrancea.

Mulţumiri sunt aduse şi celor de la Grand Hotel Ceahlau pentru promptitudinea şi acurateţea serviciilor lor hoteliere de care participanţii s-au putut bucura în cadrul acestei întâlniri.

Prin Code Kids rescriem viitorul învățând, exersând și jucându-ne cu linii de cod şi ne bucurăm că avem alături de noi o reţea minunată de bibliotecari care lucrează pentru a produce o schimbare.

 

În acest moment, Fundația Progress coordonează 62 de cluburi de programare ce se desfăsoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM peste 850 de copii.  Împreună cu mentorii lor, colegii noștri de la Asociația Etic și sub coordonarea bibliotecarilor locali, copiii au scris anul trecut peste 929.816 de linii de cod şi au petrecut peste 140.000 de ore făcând exerciții de programare.

Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre proiectul CODE Kids, accesează pagina noastră de Faceboook: https://www.facebook.com/CodeKidsRomania/

 

 

Stiri

Wiki Loves România, iar t...

Wiki Loves România, iar t...

21-10-2021

Participă la Wiki Loves Roman...

Programul ”CODE Kids –...

07-10-2021

Programul ”CODE Kids – Cop...

Parteneriatele inovative s...

Parteneriatele inovative s...

05-10-2021

Te-ai întrebat vreodată cum ...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro