E musai sa-ti spunem...

Apr10

Echipele eficiente se construiesc!

Categorii //Stiri

 

Parte din programele de consultanță pe care Fundația Progress le oferă bibliotecilor publice și companiilor, în primul trimestru al acestui an am finalizat de derulat la Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea cursul de formare Echipe eficiente.

Împreună cu participanții am ajuns la concluzia că, deși poți lucra împreună cu o persoană de mai mulți ani, această situație nu conduce neaparat la faptul că ești parte a unei echipe cu respectiva persoană. Lucrul în echipă presupune să faci un efort pentru a-ți asuma misiunea organizației și alături de ceilalți colegi să contribui la realizarea acesteia. Să fii pregătit să înfrunți obstacolele care apar, să comunici autentic cu colegii pentru rezolvarea problemelor și nu în ultimul rând, să ai încredere în ei.

Voi reda mai jos o parte din testimonialele oferite de către participanții noștri, cărora le mulțumim și noi pe această cale pentru experiența plăcută pe care ne-au oferit-o:

Conținutul a fost adecvat; Formatorii au fost bine pregătiți și au scos participanții la curs din zona de confort, provocând discuții aprinse și lămuritoare;  Cuprinzător, cu exerciții concrete, folosind metode interactive, atmosferă relaxată; Nici un alt curs la care am participat nu a fost atât de antrenant și bine punctat. Un training folositor; S-a bazat pe interacţiune, pe exemple concrete, adecvate profesiei, a fost bine documentat, adecvat organizaţiilor care vor să obţină calitate şi performanţă în propria activitate. Foarte util.

Vă recomandăm ca, în cazul în care doriți să eficientizați echipa bibliotecii voastre, să vă transformați din colegi de muncă în colegi de echipă, să faceți un exercițiu simplu de reflecție: de câte ori i-ați spus unui coleg ceea ce gândeați de fapt, fără frica de a provoca supărare, certuri sau conflicte? Dacă răspunsul e: Nu prea des, atunci poate e nevoie de o nouă abordare a muncii împreună și de a construi echipe eficiente, care să se asigure că obiectivele muncii și satisfacția utilizatorilor sunt aliniate, pentru starea de bine a tuturor.

Poţi afla mai multe informaţii despre proiectele noastre pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/fundatia.progress sau pe contul nostru de Linkedin: https://www.linkedin.com/company/progress-foundation-romania/

Stiri

CODE Kids – Copiii f...

12-02-2020

Proiectul CODE Kids – Co...

Căutăm coleg!

23-01-2020

Vrei să fii purtatorul de mes...

Micii Coderi ne-au vizitat...

Micii Coderi ne-au vizitat...

08-12-2019

Cluburile CODE Kids din Pietra...

Strada Transilvaniei, nr 24, Cladirea alba, biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 010798

Tel

Email: office@progressfoundation.ro