Despre noi

Cine suntem

Suntem o organizatie neguvernamentala infiintata in 1996 in Bistrita (judetul Bistrita-Nasaud) ce piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/formarii, (e-)incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.


Din Martie 2016, Fundatia Progress este membru al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND) – www.fondromania.org.

LOGO FOND FINAL

Ce facem

Implementam programe/proiecte (locale si nationale) prin care:

  • facilitam cresterea capitalului social si formarea unor comunitati coagulate in jurul unor proiecte comune de dezvoltare;
  • contribuim la dezvoltarea angajatilor si organizatiilor prin programe de formare continua si servicii de consultanta in domeniul resurselor umane;
  • folosim cercetarea, inovarea si tehnologia informatiei pentru dezvoltarea institutiilor comunitare, a indivizilor si grupurilor vulnerabile;
  • valorizam potentialul si traditiile comunitatilor precum si expertiza locala pentru o dezvoltare creativa si inteligenta;
  • promovam responsabilitatea sociala a tuturor stakeholderilor in scopul atingerii unei dezvoltari durabile.

Cum lucram

Actionam pentru un viitor in care fiecare om este membru al unei comunitati careia ii pasa.

Imputernicim indivizii si grupurile cu ajutorul educatiei, tehnologiei, cercetarii si inovatiei.

Dezvoltam coeziunea comunitatilor locale valorificandu-le traditiile si identitatea culturala.

Oferim sprijin pentru ca cetatenii sa-si valorifice potentialul si sa atinga bunastarea in cadrul unor comunitati sustenabile si reziliente.

Sustine!

Fii partenerul nostru in dezvoltarea de initiative inovatoare. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit, noi ii transformam in 100% proiecte pentru dezvoltare comunitara.

Redirectioneaza 2%!

Fii Voluntar!

Acceseaza pagina noastra de proiecte.
Vezi ceva ce-ti place si iti doresti sa te implici?
Inscrie-te in echipa noastra de voluntari, ne vom bucura sa te avem alaturi.

Inscrie-te!

Povestea noastra

Fundatia Progress a fost infiintata in 1996, in Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud. Din 2002 pana in 2007, am fost un partener privilegiat in cadrul programului european al organizatiei “The Prince’s Trust” (cea mai mare organizatie filantropica de tineri din Marea Britanie) si am beneficiat de numeroase granturi de la donatorii principali: UE (PHARE, Grundtvig, Leonardo da Vinci), DFID, USAID – World Learning, Fundatia Europeana pentru Tineret sau fonduri private. In timp, am fost recunoscuti ca promotori ai incluziunii sociale a comunitatii rome, proiectul de dezvoltare comunitara implementat la Barbulesti (judetul Ialomita) fiind declarat de catre UNICEFF drept “cea mai buna practica” in Romania.
Din 2009 pana in prezent ne-am axat pe dezvoltarea de noi programe si proiecte, la nivel national, in parteneriat cu bibliotecile publice judetene, orientandu-ne in mod special catre facilitarea invatarii pe tot parcursul vietii, transferul de inovatie si dezvoltarea de noi metodologii pentru incluziune sociala.
In prezent avem in implementare 2 proiecte majore, la nivel national: Silver Stories si Al Treilea Spatiu al Cetateniei Active, precum si o diversitate de proiecte locale, in judetul Bistrita-Nasaud.

Echipa

Gheorge Crisan
Presedinte

Ovidiu Ana
Director Dezvoltare

Eugenia Muresan
Manager proiect

Coca Alecse
Ofiter financiar

Robert Pelin
Project Assistant

Claudia Șerbănuță
Public Libraries Specialist

Alin Gabriel Gramescu
Digital Media Specialist

Stiri

Fundația Progress caută ...

19-03-2019

Fundația Progress caută volu...

Deutsche Telekom Stiftung ...

Deutsche Telekom Stiftung ...

27-11-2018

Deutsche Telekom Stiftung şi ...

Camelia Crişan: Dragi oam...

Camelia Crişan: Dragi oam...

29-06-2018

Conform datelor statistice ob...

Strada Transilvaniei, nr 24, Cladirea alba, biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 010798

Tel

Email: office@progressfoundation.ro