Despre noi

Cine suntem

Suntem o organizație neguvernamentală înființată în anul 1996 în Bistrița (județul Bistrița-Năsăud) ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-)incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le scalează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

Din Martie 2016, Fundația Progress este membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) – www.fondromania.org.

LOGO FOND FINAL

Ce facem

Implementăm programe/proiecte (locale și naționale) prin care:

Facilităm creșterea capitalului social și formarea unor comunități coagulate în jurul unor proiecte comune de dezvoltare;

Contribuim la dezvoltarea angajaților și organizațiilor prin programe de formare continuă și servicii de consultanță în domeniul resurselor umane;

Folosim cercetarea, inovarea și tehnologia informației pentru dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile;

Valorizăm potențialul și tradițiile comunităților precum și expertiza locală pentru o dezvoltare creativă și inteligență;

Promovăm responsabilitatea socială a tuturor stakeholderilor în scopul atingerii unei dezvoltări durabile.

Cum lucrăm

Acționăm pentru un viitor în care fiecare om este membru al unei comunități căreia îi pasă.

Împuternicim indivizii și grupurile cu ajutorul educației, tehnologiei, cercetării și inovației.

Dezvoltăm coeziunea comunităților locale valorificându-le tradițiile și identitatea culturală.

Oferim sprijin pentru ca cetățenii să-și valorifice potențialul și să atingă bunăstarea în cadrul unor comunități sustenabile și reziliente.

Sustine!

Fii partenerul nostru in dezvoltarea de initiative inovatoare. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit, noi ii transformam in 100% proiecte pentru dezvoltare comunitara.

Redirectioneaza 2%!

Fii Voluntar!

Acceseaza pagina noastra de proiecte.
Vezi ceva ce-ti place si iti doresti sa te implici?
Inscrie-te in echipa noastra de voluntari, ne vom bucura sa te avem alaturi.

Inscrie-te!

Povestea noastra

Fundația Progress a fost înființată în anul 1996, în Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud. Din 2002 până în 2007, am fost un partener privilegiat în cadrul programului european al organizației “The Prince’s Trust” (cea mai mare organizație filantropică de tineri din Marea Britanie) și am beneficiat de numeroase granturi de la marii donatori: UE (PHARE, Grundtvig, Leonardo da Vinci), DfID, USAID – World Learning, Fundația Europeană pentru Tineret sau finanțări private. În timp, am fost recunoscuți ca promotori ai incluziunii sociale a comunității rome, proiectul de dezvoltare comunitară implementat la Bărbulești (județul Ialomița) fiind declarat de către UNICEFF drept “cea mai bună practică” în România.
Din 2009 până în prezent ne-am axat pe dezvoltarea de noi programe și proiecte, la nivel național, în parteneriat cu bibliotecile publice județene, orientându-ne în mod special către facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul de inovație, crearea de compentnțe IT și ȘTIM și dezvoltarea de noi metodologii pentru design participativ și incluziune socială.
În prezent avem în implementare 2 proiecte majore la nivel național: CODE Kids și Ora să ȘTIM și un proiect internațional: Learning circles in libraries (Cercuri de învățare în bibliotecile publice).

Echipa

Gheorge Crisan
Presedinte

Ovidiu Ana
Director Dezvoltare

Eugenia Muresan
Manager proiect

Coca Alecse
Ofiter financiar

Claudia Șerbănuță
Public Libraries Specialist

Alin Gabriel Gramescu
Digital Media Specialist

Robert Pelin
Development and Outreach Coordinator

Stiri

Realitatea Virtuală și A...

Realitatea Virtuală și A...

04-07-2019

Realitatea Virtuală este noua...

Școala de Reporteri SDG a...

Școala de Reporteri SDG a...

30-06-2019

Școala de reporteri SDG, proi...

Educație și tehnologie ...

Educație și tehnologie ...

26-06-2019

Pe data de 25 iunie 2019, la M...

Strada Transilvaniei, nr 24, Cladirea alba, biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 010798

Tel

Email: office@progressfoundation.ro