E musai sa-ti spunem...

iul.07

CUM POȚI DEVENI EDITOR PE WIKIPEDIA? FUNDAȚIA PROGRESS A LANSAT UN CERC DE ÎNVĂȚARE

Categorii //Stiri

Cauți o informație pe internet și în topul căutărilor apar rezultate de pe Wikipedia? Află cum să o folosești și cum să contribui cu articole interesante și conținut original. Fundația Progress în colaborare cu Wikimedians of Romania and Moldova, cu susținerea Institutului Goethe București au pregătit ”Cercul de învățare pe tema editării paginilor Wikipedia”. Prima ediție a acestui cerc a fost organizată pentru bibliotecarii doritori din mai multe județe.  

Ce este Wikipedia?

Wikipedia este o amplă enciclopedie online cu conținut liber la care, cu puțin efort,  poate contribui oricine. Misiunea Wikipedia este de a împuternici și de a implica oameni din întreaga lume în colectarea și dezvoltarea de materiale cu conținut educațional, care să fie distribuite gratuit și eficient în orice regiune.

De ce să editezi pagini pe Wikipedia?

  •   Împărtășești cunoștințe și creezi conținut de calitate
  •   Contribui și editezi diverse proiecte care te interesează

Tot ce trebuie să te asiguri este că oferi informații interesante, care respectă formatul agreat de comunitatea editorilor Wikipedia și ține cont de noile tendințe împotriva știrilor false.

Despre cercurile de învățare

Cercurile de învățare reprezintă o metodologie creată de către Peer 2 Peer University și Biblioteca Publică din Chicago în 2015, pornind de la modelul de învățare de la egal la egal. Cercurile de învățare s-au răspândit în ultimii ani în bibliotecile și centrele comunitare din America de Nord, Africa de Est și Europa.

În luna iunie 2021, Fundația Progress în parteneriat cu P2PU au adus cercurile de învățare în România, cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul proiectului Erasmus+- Learning circles in libraries. Metodologia a fost prezentată bibliotecarilor din țară într-o serie de evenimente de multiplicare în perioada martie-mai. Bibliotecarii din nouă județe și Republica Moldova au participat la primele acțiuni de instruire a cercului de învățare, coordonate de dr. Claudia Șerbănuță, Specialist Coordonare Biblioteci la Fundația Progress.

Stiri

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

04-11-2021

Cea de-a doua ediție a Târgu...

Wiki Loves România, iar t...

Wiki Loves România, iar t...

21-10-2021

Participă la Wiki Loves Roman...

Programul ”CODE Kids –...

07-10-2021

Programul ”CODE Kids – Cop...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro