CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice

 

Despre Proiect

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mendiul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Biblioteci publice din 15 județe ale României sunt sau vor deveni parteneri strategici ai proiectului, implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Prin acest proiect, Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic mai izolate, printr-o abordare tip action learning. Importante centre de învățare pe tot parcursul vieții și de inovare socială, bibliotecile au un rol central pentru învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic de către grupuri vulnerabile.

Mai multe noutăți despre proiect puteți găsi pe Pagina noastră de Facebook


 

Sistem de implementare

Obiectiv general

Înființarea a 115 de cluburi de coding în biblioteci locale din 15 județe pentru dezvoltarea competențelor de coding și STEM a peste 2000 de copii prin realizarea de teme creative cu utilitate practică.

În cadrul cluburilor Code Kids, copiii au de rezolvat sarcini de coding, STEM, participă la târguri de știință și oferă mentorat. În final, peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din 115 localități din mediile rural și urban mic vor fi familiarizați cu bazele competențelor de coding, STEM și rezolvarea unui număr de sarcini de bază.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin realizarea a 115 de parteneriate cu biblioteci publice din mediul rural și urban mic:

Cluburile deschise până în prezent pot fi găsite aici: https://goo.gl/3gQMAs

 

 

Rezultate

2018

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

445 de copii au căpătat competențe de bază în coding vizual

61 de cluburi de coding funcționează în 8 județe

12 târguri de știință unde copii își expun proiectele IT și STEM

2 companii s-au alăturat proiectului ca donatori: Orange și Farmexpert

[EXPAND ..]

Sustine!

Contactează-ne pentru a vedea împreună cum putem valoriza obiectivele strategice de responsabilitate socială a companiei dumneavoastră. Contact: office@progressfoundation.ro I

0723898920I Ovidiu Ana– Manager de proiect

Redirectioneaza 2%!

Fii Voluntar!

Îți place ce facem și îți dorești să te implici? Inscrie-te în echipa noastră de voluntari experți mentori ai acestor copii, fie prin programul de voluntariat corporativ, fie ca expert independent.

Ne vom bucurăm să te avem alături!

Inscrie-te!

Stiri

Fundația Progress caută ...

19-03-2019

Fundația Progress caută volu...

Deutsche Telekom Stiftung ...

Deutsche Telekom Stiftung ...

27-11-2018

Deutsche Telekom Stiftung şi ...

Camelia Crişan: Dragi oam...

Camelia Crişan: Dragi oam...

29-06-2018

Conform datelor statistice ob...

Strada Transilvaniei, nr 24, Cladirea alba, biroul 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 010798

Tel

Email: office@progressfoundation.ro