CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice

Despre Proiect

1.Ce: Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

2.DE CE:  Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât aproximativ 2000 de copii din mediul rural, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

3.CUM: Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic mai izolate, printr-o abordare de tip action learning.

4.UNDE: Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic.

Mai multe noutăți despre proiect puteți găsi pe Pagina noastră de Facebook


 

Sistem de implementare

Înființarea a 115 de cluburi de coding în biblioteci locale din 18 județe pentru dezvoltarea competențelor de coding și STEM pentru aproximativ 2000 de copii prin realizarea de teme creative cu utilitate practică.

În cadrul cluburilor CODE Kids, copiii au de rezolvat sarcini de coding, STEM, participă la târguri de știință și oferă mentorat. În final, peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din 115 localități din mediile rural și urban mic vor fi familiarizați cu bazele competențelor de coding, STEM și rezolvarea unui număr de sarcini de bază.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin realizarea a 115 de parteneriate cu biblioteci publice din mediul rural și urban mic.

Cluburile deschise până în prezent pot fi găsite aici: https://goo.gl/3gQMAs

 

Rezultate

  • peste 1400 de copii implicați
  • 95 de cluburi de coding înființate
  • în 18 județe: Sălaj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Gorj, Argeș, Vrancea, Tulcea, Galați, Hunedoara, Caraș-Severin, Harghita, Brașov, Neamț, Iași, Constanța, Bacău, Arad

Parteneri:

Susține!

Contactează-ne pentru a vedea împreună cum putem valoriza obiectivele strategice de responsabilitate socială a companiei dumneavoastră. Contact: office@progressfoundation.ro I

0723898920I Ovidiu Ana– Manager de proiect

Redirecționează 3,5%!

Fii Voluntar!

Îți place ce facem și îți dorești să te implici? Înscrie-te în echipa noastră de voluntari, experți și mentori ai acestor copii, fie prin programul de voluntariat corporativ, fie ca expert independent.

Ne vom bucura să te avem alături!

Înscrie-te!

Stiri

Proiectul CODE Kids – Co...

13-10-2020

Proiectul CODE Kids continuă ...

Update: CONCURS GREEN TECH...

02-10-2020

Fundația Progress organizeaz...

Occupy Library 2020 –...

21-09-2020

București, 21 septembrie 2020...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro