CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!

Despre Proiect

1.CE: Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Începând cu anul 2021, programul își deschide porțile către noi perspective. Se formează primele cluburi de programare pentru copii în afara bibliotecilor publice, sub coordonarea voluntarilor din diverse domenii de activitate. Sub umbrela unui nou slogan ”Programează viitorul comunității tale”, proiectul își propune să ajungă în cât mai multe comunități rurale și urbane mici din România.

2.DE CE:  Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 3500 de copii din mediul rural, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

3.CUM: Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic mai izolate, printr-o abordare de tip action learning.

4.UNDE: Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic. Numărul bibliotecilor înscrise în program a ajuns la 150, în 2020. Mai mult decât atât, orice cetățean cu spirit civic, având meseria de IT-ist, antreprenor sau funcționar public are acum ocazia să deschidă și să coordoneze un club CODE Kids, în comunitatea sa, într-un spațiu pe care îl poate pune la dispoziție sau în cea mai apropiată bibliotecă publică.

Mai multe noutăți despre proiect puteți găsi pe Pagina noastră de Facebook


 

Sistem de implementare

Înființarea a peste 100 de cluburi de coding în biblioteci locale din 27 de județe pentru dezvoltarea competențelor de coding și STEM pentru aproximativ 3500 de copii prin realizarea de teme creative cu utilitate practică.

În cadrul cluburilor CODE Kids, copiii au de rezolvat sarcini de coding, STEM, participă la târguri de știință și oferă mentorat. În final, peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din 115 localități din mediile rural și urban mic vor fi familiarizați cu bazele competențelor de coding, STEM și rezolvarea unui număr de sarcini de bază.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin realizarea a 115 de parteneriate cu biblioteci publice din mediul rural și urban mic.

Cluburile deschise până în prezent pot fi găsite aici: https://goo.gl/3gQMAs

 

Rezultate

  • peste 3500 de copii implicați
  • 150 de cluburi de coding înființate
  • în 27 județe: Sălaj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Gorj, Argeș, Vrancea, Tulcea, Galați, Hunedoara, Caraș-Severin, Harghita, Brașov, Neamț, Iași, Constanța, Bacău, Arad, Dâmbovița, Dolj, Maramureș, Suceava, Ilfov, Alba, Cluj, Olt, Brăila.

Parteneri:

                

Parteneri Media:

Susține!

Contactează-ne pentru a vedea împreună cum putem valoriza obiectivele strategice de responsabilitate socială a companiei dumneavoastră. Contact: office@progressfoundation.ro I

0723898920I Ovidiu Ana– Manager de proiect

Redirecționează 3,5%!

Fii Voluntar!

Îți place ce facem și îți dorești să te implici? Înscrie-te în echipa noastră de voluntari, experți și mentori ai acestor copii, fie prin programul de voluntariat corporativ, fie ca expert independent.

Ne vom bucura să te avem alături!

Înscrie-te!

Stiri

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

CODE KIDS FEST REVINE! TRI...

04-11-2021

Cea de-a doua ediție a Târgu...

Wiki Loves România, iar t...

Wiki Loves România, iar t...

21-10-2021

Participă la Wiki Loves Roman...

Programul ”CODE Kids –...

07-10-2021

Programul ”CODE Kids – Cop...

Calea Plevnei Nr. 29, Et. 1, Ap. 3, sector 1, București, cod poștal 010221

Tel

Email: office@progressfoundation.ro